BIRMINGHAM, Verenigd Koninkrijk, 31 mei—De Franse print service provider SAGIM wordt de eerste drukker in Europa waar de nieuwe KODAK PROSPER 1000 pers wordt geïnstalleerd. De landelijke firma vlakbij Parijs is gespecialiseerd in monochroom drukwerk met kleuren kaft en gebruikt de KODAK pers om de short-run drukcapaciteit te verhogen. SAGIM heeft grote Franse uitgevers in haar klantenbestand zoals bijvoorbeeld Flammarion, Dunod, Grasset, PUF, Seuil, Gallimard en Odile Jacob.

De KODAK PROSPER 1000 pers is een monochrome digitale inkjet pers, die is gebaseerd op de KODAK Stream Inkjet-technologie. Deze geavanceerde machine levert topklasse offset kwaliteit en zal SAGIM in staat stellen nieuwe short-run oplagen te leveren tegen een lage total cost of ownership. Bovendien zal de snelheid en betrouwbaarheid van de PROSPER 1000 pers de productiviteit van de firma verhogen.

De PROSPER 1000 pers is voorzien van een geavanceerde inktformulering in combinatie met de KODAK Stream Inkjet technologie. Dankzij deze formulering worden de kwaliteit en de duurzaamheid van de afdruk verhoogd en kan er op glanzende ondergrond worden afgedrukt. De PROSPER 1000 pers biedt ‘one-over-one’ drukwerk, met een afdrukbreedte tot 64,8 cm en snelheden tot 200 mpm. De machine heeft een bedrijfscyclus van 120 miljoen A4 (of US letter-formaat) per maand en ondersteunt runlengten tot 7000 afdrukken. Het KODAK PROSPER-persplatform biedt 38% meer productiviteit dan andere inkjetsystemen.

Winstgevendheid verhogen door tegemoet te komen aan de wensen van uitgevers

De overgang van SAGIM naar digitaal drukwerk zal de bedrijfsmogelijkheden vergroten en de firma aantrekkelijker maken voor klanten in de uiterst concurrerende boekdruksector.

SAGIM werkt momenteel met twee VARIQUIK monochrome offset rotatiepersen voor de productie van boeken en twee KOMORI en KBA offset-vellenpersen, in vier (2 + 2) en vijf kleuren voor het afdrukken van de boekenkaften.

“Wij zijn overgestapt op digitale afdrukken omdat de runlengten steeds korter werden,” verklaart Christian Devambez, General Manager bij SAGIM. “Uitgeverijen willen hun voorraad zo klein mogelijk houden. Zij hebben liever een kleinere eerste druk om, indien nodig, later bij te drukken.”

De impact van deze verschuiving betekent dat drukkers van boeken scherpe prijzen voor kleine oplagen moeten bieden en op korte termijn moeten kunnen herdrukken. “Onze gemiddelde runlengte is momenteel 3000 afdrukken,” zegt Devambez. “Met de KODAK PROSPER 1000 pers kunnen wij consequent runs van 300 tot 2000 afdrukken produceren. In essentie zal de nieuwe KODAK pers ons helpen bij het tegemoet komen aan de wensen van uitgevers en onze concurrentiepositie in de drukmarkt voor boeken versterken.”

SAGIM besloot aan het einde van 2009 te investeren in de PROSPER 1000 pers. Na alle bestaande digitale druktechnologieën te hebben bestudeerd, van xerokopie tot inkjet en web tot vellenpers, koos de firma uiteindelijk voor de web inkjet.

“Wij namen deze beslissing gebaseerd op afdrukkwaliteit en productiviteit,” legt Devambez uit. “Wij kozen voor de PROSPER 1000 pers voor de hoge verwerkingssnelheid en de geavanceerde technologie. Kodak’s marktbekendheid en reputatie wogen ook mee in de beslissing te kiezen voor de PROSPER-oplossing.”

SAGIM profiteert bovendien van het feit dat de afdrukbreedte van de PROSPER 1000 pers overeenkomt met de afdrukbreedte van VARIQUIK offset persen van het bedrijf. Dit stelt SAGIM in staat hetzelfde papier te gebruiken voor offset en digitale afdrukproductie. Een groot voordeel dat de keuze voor de PROSPER 1000 pers nog aantrekkelijker maakt. SAGIM zal de PROSPER 1000 pers gebruiken in combinatie met een geïntegreerde HUNKELER afwerkingsoplossing voor automatisch vouwen en snijden. Het inbinden zal in eerste instantie offline plaatsvinden. De PROSPER 1000 pers zal aan het einde van augustus worden geïnstalleerd.

“Wij verwachten geleidelijk aan ons productievolume te verhogen en aan het eind van dit jaar ons piekniveau te bereiken,” besluit Devambez.

De producten van KODAK worden ondersteund door KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals in 120 landen. Het is een toonaangevende serviceprovider bestaande uit diverse vakmensen voor het leveren van consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor de drukwerk-, grafische communicatie-, document imaging-, gegevensopslag en kleinhandelsector. De professionals van KODAK Service and Support zijn ongeëvenaard als het gaat om levering van kostenbesparende, productieverhogende en risicobeperkende services.

Rate this post

Print Friendly