Nijmegen, 27 mei 2010 – Aia Software, producent van het ITP Document Platform, en Thinkwise Software, specialist in computergestuurde softwarebouw, hebben een partnership gesloten. Met deze samenwerking is Thinkwise Software in staat documentmanagement aan te bieden als standaard component van haar software ontwikkel workbench de Thinkwise Software Factory. De maatwerkapplicaties die met deze ontwikkel workbench gemaakt worden, zijn in het vervolg uitgerust met een standaard interface met het ITP Document Platform. Hiermee wordt organisaties een end-to-end oplossing van input tot output geboden. Deze geïntegreerde oplossing wordt momenteel geïmplementeerd bij een gerenommeerde private banker.

Bedrijven hebben vaak bedrijfsprocessen die niet in een standaardpakket zijn te vangen. Het ontwikkelen van een maatwerkpakket is echter een dure aangelegenheid. Met de Thinkwise Software Factory worden applicaties op een slimme manier volledig modelgedreven ontwikkeld. Hierdoor wordt het ontwikkelproces sneller en dus goedkoper. De uiteindelijke applicatie is bovendien makkelijker te onderhouden en aan te passen. Om de documentcompositie af te dekken heeft Thinkwise de functionaliteit van haar schermcomponenten uitgebreid, waardoor de interface met ITP nu standaard voor alle Thinkwise klanten beschikbaar is. Dankzij de integratie met het ITP Document Platform kan documentcompositie en -creatie nu ook in maatwerkoplossingen plaatsvinden, waardoor klanten hun volledige bedrijfsproces in één oplossing kunnen vatten.

“Met de ontwikkel workbench kunnen onze klanten hun bedrijfsprocessen automatiseren”, aldus Hans Keukenschrijver, commercieel directeur bij Thinkwise Software. “De manier waarop applicaties ontwikkeld worden kan in onze ogen gigantisch verbeterd worden. De hoeveelheid code die door ontwikkelaars geschreven wordt kan met factoren verminderd worden, door het ontwikkelproces te automatiseren. Wij betrekken gebruikers in een vroeg stadium bij het eindresultaat, waardoor de kloof tussen business en IT zeer klein wordt. Resultaat hiervan zijn applicaties die goed aansluiten bij de businesswensen. Het verzorgen van output is een ander speelveld en niet de focus van de Thinkwise Software Factory. Wij waren op zoek naar een vooruitstrevende en flexibele partner wiens product naadloos aansloot op ons portfolio. De keuze voor Aia Software was eenvoudig; zij bieden een kwalitatief hoogstaand document platform en delen onze visie dat de kloof tussen business en IT verkleind dient te worden.”

“Wij zijn erg verheugd met deze samenwerking”, aldus Paul Dirven, CEO bij Aia Software. “De eerste implementatie bij Theodoor Gilissen Bankiers bewijst dat er behoefte is aan één geïntegreerde oplossing. Ik ben er van overtuigd dat dit totaalaanbod toegevoegde waarde biedt aan bedrijven die op zoek zijn naar een applicatie op maat. Onze gedeelde visie om de business onafhankelijk van IT te laten opereren is hierin een belangrijke factor.”

Rate this post

Print Friendly