Steeds meer bedrijven maken de overstap naar het versturen van elektronische verkoopfacturen aan hun klanten. Vrijwel iedere organisatie die veel rekeningen verstuurt kan hiermee aanzienlijk besparen op directe en indirecte kosten.

Veenman biedt softwareoplossingen voor elektronisch factureren afkomstig van een partner die het Keurmerk E-factureren voert. Partner 20/20 vision Europe heeft zich verbonden aan belangrijke basisprincipes die zijn opgesteld door de Stichting Waarborg E-Factureren.

Belangrijk hierbij is dat de genoemde oplossingen waarborgen dat u voldoet aan alle eisen die door wet- en regelgeving worden gesteld. Ook naar uw klanten toe kunt u authenticiteit en integriteit van uw e-facturen garanderen.

Dat het totaal aantal arbeidsuren en de verzendkosten op kunnen lopen tot een zeer aanzienlijke, structurele kostenpost moge duidelijk zijn. Het geautomatiseerd ophalen van gegevens uit de financiële administratie en het aanmaken van facturen zodra de levering is geschied kan daarom natuurlijk een hoop werk schelen. Zeker als uw bedrijf veel facturen genereert. Maar met name het tijdig versturen kan er ook voor zorgen dat uw klanten uw rekeningen eerder betalen. Zeker wanneer dat elektronisch gebeurt, in de vorm van een e-mail of XML-bericht. Naast de kosten van het aanmaken, bespaart u dan ook nog eens fors op print- en verzendkosten. Het is dan ook de moeite waard om te overwegen of uw organisatie hier ook z’n voordeel mee kan doen.

Ook uw zakelijke klanten hebben baat bij elektronische facturen. Zij kunnen de digitaliseringsslag (scannen) van inkomende facturen overslaan doordat uw binnenkomende elektronische facturen volledig geautomatiseerd verwerkt kunnen worden. Doordat de gegevens op uw systeem en eventueel ook op hun systeem digitaal beschikbaar kan zijn, is het mogelijk om de informatie op ieder gewenst moment te raadplegen, zelfs door meerdere personen tegelijk. Dit kan hen heel wat administratieve rompslomp besparen en onnodige zoektijd voorkomen. Daarnaast heeft het snel beschikbaar hebben van informatie richting uw klanten ook een professionele uitstraling.

U moet er natuurlijk wel op kunnen vertrouwen dat het elektronisch factureren op de juiste manier gebeurt. En ook uw klanten moeten vertrouwen hebben in de echtheid en juistheid van de facturen die zij van, of namens u ontvangen. Veenman volgt de wet- en regelgeving op de voet en stelt bovendien de hoogste eisen aan de oplossingen die wij aanbieden. Wat al decennia lang geldt voor onze hardware, geldt uiteraard ook voor de software-oplossingen die wij verkopen.

Mocht u willen weten of elektronisch factureren ook voor uw organisatie de moeite waard is, of wilt u meer informatie willen over de oplossingen die Veenman aanbiedt, neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.


Rate this post

Print Friendly