ROCHESTER, NEW YORK, 25 mei—Kodak breidt de mogelijkheden van de KODAK NEXPRESS Fifth Imaging Unit Oplossingen met Print Genius uit met de introductie van een nieuwe, vrijwel onzichtbare transparante inkt. De KODAK NEXPRESS Red Fluorescing Dry Ink is onzichtbaar voor het menselijke oog, maar wordt rood fluorescerend wanneer ze wordt verlicht met de juiste uv-lichtbron. De inkt kan worden gebruikt om onopvallende afbeeldingen en niet-reproduceerbare barcodes op verschillende soorten drukwerk aan te brengen, die dan kunnen gelezen worden met speciale barcodelezers. De NEXPRESS Red Fluorescing Dry Ink is geschikt voor allerhande beveiligings- en inventarisatietoepassingen, met inbegrip van gecertificeerde documenten zoals medische voorschriftboekjes, rijbewijzen en tickets voor evenementen.

“Met deze innovatieve uitbreiding van de NEXPRESS Fifth Imaging Unit Oplossingen kunnen drukwerkleveranciers hun plaats veroveren op de lucratieve en groeiende markten van de beveiligde documenten en ‘track and trace’-toepassingen”, aldus Steve Fletcher, General Manager, Electrophotographic Printing Solutions, Vice President, Kodak. “De enorme veelzijdigheid van het assortiment KODAK NEXPRESS Digitale Productiekleurenpersen is erop gericht drukwerkleveranciers te helpen alert in te spelen op de veeleisende en snel veranderende markt.”

Dankzij de nieuwe inkt kunnen doorzichtige barcodes inline worden gedrukt met toevoeging van variabele data, zodat elke print unieke informatie kan bevatten. De NEXPRESS Red Fluorescing Dry Ink is gemakkelijk omwisselbaar met andere Fifth Imaging Unit Oplossingen, zodat drukwerkleveranciers efficiënt verschillende soorten drukopdrachten kunnen combineren. De nieuwe inkt biedt de huidige eigenaars van een NEXPRESS Pers de kans om nieuwe services aan hun bestaande klanten aan te bieden en nieuwe markten te veroveren. Commerciële drukkerijen zullen hun digitale drukactiviteiten kunnen uitbreiden tot beveiligde documenten en andere toepassingen, terwijl boekdrukkers over nieuwe mogelijkheden voor inventarisbeheer en automatisering beschikken. Verder kunnen commerciële drukkerijen de doorzichtige barcode gebruiken in hun interne workflow voor afwerkings- en bindactiviteiten.

De NEXPRESS Red Fluorescing Dry Ink is de nieuwste toevoeging aan de NEXPRESS Fifth Imaging Unit Oplossingen. Die omvatten verder Dimensional Printing, waarmee een 3D-effect in reliëf wordt gecreëerd; coatingtoepassingen om prints duurzamer te maken of watermerken toe te voegen; doorzichtige bescherm- en glanscoatings via de nearline KODAK NEXPRESS Glossing Unit; uitbreiding van het kleurenpalet met rode, groene en blauwe droge inkten; en MICR-toepassingen voor beveiligde, machinaal te lezen documenten.

Kodak werkte samen met InData Systems, een pionier op het vlak van barcodelezers, voor de ontwikkeling van een toepassing met rode fluorescerende droge inkt die gemakkelijk kan worden aangepast zodat op tal van ondergronden kan worden gedrukt. InData Systems uit Skaneateles, New York, is wereldleider op het vlak van barcodelezers ontworpen voor de barcodebeveiligingssector, die onopvallende of verborgen barcodes gebruikt voor productauthenticatie, tracking en informatieopvraging.

“De nieuwe inkt van Kodak opent een aantal nieuwe markten voor het digitale drukproces”, aldus John Hattersley, President van InData Systems. “Het is een belangrijke doorbraak, omdat voortaan één druktoepassing zowel een pass/fail-authenticatiesysteem als een aanzienlijke hoeveelheid unieke identificatie-informatie kan bevatten.”

De rood fluorescerende barcode zelf is de pass/fail-authenticatie. Ze is zeer moeilijk na te maken en als de barcode niet oplicht onder de uv-lezer, is het document niet echt. De NEXPRESS Pers met Print Genius is geschikter voor deze toepassing dan conventionele inkten. Offsetinkten, vloeibare toner en inkjetinkten hebben de neiging iets uit te zetten bij het drukken. De NEXPRESS Pers kan zeer fijne lijnen in de 2D-barcodes creëren, zodat ook kleinere barcodes beter leesbaar worden. Dat maakt de barcodes minder opvallend. Die eigenschap is nuttig voor allerhande beveiligde documenten, zoals identiteitspapieren, tickets en coupons. De barcode zelf kan extra informatie bevatten die de informatie op een beveiligd document kan bevestigen, zoals loterijtickets, voorschriftenboekjes voor artsen of schoolafschriften. Er kunnen doorzichtige beveiligingsafbeeldingen in plaats van barcodes worden gebruikt voor minder beveiligde toepassingen of voor de verificatie van documenten bij uv-verlichting zonder dat een barcodelezer nodig is. Bij toepassingen zoals paspoorten, kredietkaarten of rijbewijzen kan de barcode identiteitsgegevens over de eigenaar (zoals de geboortedatum) bevatten. Daardoor wordt het moeilijker om gevoelige documenten te vervalsen of te wijzigen. Verder kunnen de barcodes helpen bij inventarisbeheer via informatie over specifiek gebruik van handboeken, catalogi en andere producten in verschillende versies.

Het feit dat de inkt bij gewoon licht doorzichtig is, is niet alleen veiliger, maar ook mooier. Op heel wat achtergronden zal de inkt vrijwel onzichtbaar zijn zonder uv-licht. Daardoor is ze doeltreffender als beveiligingsmiddel en kan de barcode worden aangebracht op plaatsen die niet geschikt zijn voor barcodes in gewone zwarte inkt.

Net als alle NEXPRESS Fifth Imaging Unit Oplossingen zijn de afdrukken met de rode fluorescerende inkt recycleerbaar. De droge inkt bevat ook geen vluchtige organische stoffen (VOC’s).

Kodak zal voorbeeldtoepassingen met rode fluorescerende inkt demonstreren tijdens Ipex 2010 in stand 9-E320. Bezoekers kunnen een toegangsticket voor een golfbaan en een lidmaatschapskaart met authenticatieafbeeldingen bewonderen, naast een wetenschappelijk handboek waarbij de barcode-informatie is geoptimaliseerd voor workflowautomatisering en inventarisbeheer. De nieuwe NEXPRESS Red Fluorescing Dry Ink is vanaf juni 2010 commercieel beschikbaar.

Tijdens Ipex presenteert Kodak ook de nieuwe Print Genius website als showcase voor de innovatie van de KODAK NEXPRESS SE Digitale Productiekleurenpersen en de technologie die garant staat voor fotografische kwaliteit, een hoge productiviteit en een lage cost of ownership. Print Genius omvat niet alleen een pakket klantenoplossingen in de vorm van kwaliteitscontroletools en opties om de kwaliteit tijdens de hele productierun optimaal te houden, het ondersteunt ook de hoogwaardige toepassingen en oplossingen van de Fifth Imaging Unit Oplossingen, inclusief het gebruik van de nieuwe Red Fluorescing Dry Ink. Vanaf 18 mei is de nieuwe Print Genius website te vinden op www.kodak.com/go/PrintGenius.

Meer informatie over de stand van Kodak tijdens Ipex is beschikbaar op www.kodak.com/go/IPEX.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals in 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere leveranciers. De geïntegreerde diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus, bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag en de sector van de detailhandel. De professionals van KODAK Service and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.

Rate this post

Print Friendly