Amsterdam, 25 mei 2010 – Xerox heeft vandaag op de WCIT voor het eerst in Nederland de Mobile Print Solution gelanceerd. Bezoekers van de WCIT kunnen als eerste gebruikmaken van deze oplossing, waarmee e-mails, presentaties en andere zakelijke documenten rechtstreeks vanaf iedere willekeurige smartphone kunnen worden geprint. Werknemers hoeven dus niet eerst hun laptop op te starten en te verbinden met een printer. Vanaf bijvoorbeeld de BlackBerry en iPhone worden bestanden eenvoudig gestuurd naar een beveiligde in-corporate server of naar de cloud. Documenten worden in de cloud of in-corporate bewaard en de gebruiker ontvangt een e-mail met pincode. Met deze pincode kan de gebruiker via een netwerkprinter of geavanceerde multifunctional het document uitprinten. Op de Xerox multifunctionals met EIP-technologie kan de gebruiker aanvullend allerlei opdracht-parameters instellen zoals kleur/zwartwit, aantal afdrukken, duplex en zelfs een preview van het document krijgen om zeker te weten dat het juiste document wordt afgedrukt.

Deze mobiele printoplossing is onderdeel van de Enterprise Print Services (EPS) strategie van Xerox, waarin het bedrijf zich heeft toegelegd op het mobiel, duurzaam en productief houden van werknemers. Dit wordt gerealiseerd door het vereenvoudigen van de printinfrastructuur door het consolideren van machines en controle op hoe en wanneer documenten worden geprint.

Gerard Kruijt, Business Manager bij Xerox: “Het mobiel printen is een voorbeeld van hoe Xerox de toegevoegde waarde van managed print services nog groter maakt. De innovatieve oplossing helpt onze klanten bij het bevorderen van hun core business en maakt het voor de gebruiker heel simpel en doeltreffend. Onze uitgebreide aanpak laat zien hoe de toekomst van printen eruit gaat zien: kosteneffectief, productief, gemakkelijk, duurzaam en mobiel.”

De Mobile Print oplossing wordt op woensdag 26 mei in de persruimte van de WCIT live gedemonstreerd. Andy Jones, director and general manager Xerox Global Services Europe, zal de oplossing verder toelichten.

Rate this post

Print Friendly