Altijd online en alles binnen bereik. De moderne zakenreiziger kan niet meer zonder wifi, laptop, PDA en nu ook niet meer zonder de mobiele scanner van Canon. Handig om bijvoorbeeld contracten of bestelformulieren in te scannen en direct onderweg te versturen.

Door: Marloes van Wingerden | Virtual Professional Assistant

Als Virtual Assistant van onder andere Docufacts heb ik de scanner uitgeprobeerd. Omdat ik veel te maken heb met opdrachtgevers die onderweg werken was ik benieuwd naar wat de voordelen zijn van zo’n mobiele scanner.

Design

Het eerste dat opvalt is het stijlvolle strakke design; rechthoekig en glanzend zwart. De scanner blijkt kleiner dan verwacht en niet al te zwaar (de handleiding vermeldt 1KG). Toegegeven, naast het dragen van een laptop wordt het wat veel maar in bijvoorbeeld je koffer is hij prima mee te nemen.

Gebruikersgemak

Het installeren van het apparaat gaat vrij gemakkelijk. Als je het uitklapt kun je vrijwel direct beginnen met scannen. De meegeleverde USB- kabel sluit je aan op je laptop en met de ingebouwde software ‘CaptureOnTouch’ is verdere installatie niet nodig. Ideaal dus als je niet achter je eigen laptop zit. Echter minder ideaal als dit een Mac is, daar werkt de scanner namelijk niet op.

Het scannen zelf gaat snel en met de bijgeleverde NET- adapter gaat het nog iets sneller. Indien de extra software wordt geïnstalleerd breidt het aantal mogelijkheden zich uit. Waaronder het versturen van bijlage in een e-mail, direct afdrukken of het gemakkelijk terugvinden van documenten. Handig is ook dat de scanner meteen een dubbelzijdige afdruk maakt die ondermeer kan worden opgeslagen als PDF, Tiff of Jpeg- bestand. De functies van meerdere pagina’s tegelijk doorvoeren en automatisch herstel in het document na ‘scheeftrekken’ werken eveneens prima. De kwaliteit is zelf in te stellen van laag en snel (150 DPI) tot kwalitatief (600 DPI).

Onderweg of op Kantoor

Als ‘Small Office Home Office’ gebruiker is dit ook zeker een handzaam apparaat. Het neemt weinig ruimte in beslag en is snel geïnstalleerd. Een ‘flatbed’ scanner neemt meer ruimte in beslag maar doet niet onder aan kwaliteit. Op een ‘flatbed’ kun je tevens een boek of tijdschrift scannen wat op de Canon niet gaat. Een afweging waard dus. Indien je onderweg bent kun je snel zaken afhandelen. Ik kan me voorstellen dat een internationale verkoper bijvoorbeeld meteen een koopcontract wil sturen naar het hoofdkantoor om alles in orde te maken. Dit kan dan gelijk gedaan worden.

Conclusie

Voor mensen die vaak onderweg zijn en veel documenten moeten doorsturen is het een prima apparaat; handzaam en handig. Pluspunten zijn het corrigeren van het document na scheeftrekken en het direct kunnen beginnen zonder installatie van software. Het enige echte nadeel, en zeker het overwegen waard, is de prijs. De adviesprijs bedraagt namelijk € 295,- en dat maakt de imageFORMULA P-150 iets aan de dure kant.


Naar de specificatie pagina van deze scanner bij Canon

Rate this post

Print Friendly