Nieuwe automatiseringsoplossing op maat van creatieve professionals, drukkers en uitgevers

Gent, dinsdag 18 Mei 2010. Four Pees, de internationale verkoop- en marketingorganisatie die zich richt op de print- en publishingmarkt, maakt de beschikbaarheid bekend van DFlux, een modulaire automatiseringsoplossing die print- en publishingworkflows automatiseert, zowel upstream bij de bestandsvoorbereiding als downstream bij de productie. DFlux combineert krachtige en beproefde Enfocus automatiseringstechnologie met callas PDF-technologie in één robuust automatiseringsproduct dat alle benodigde functionaliteit biedt. De functionaliteit van het product kan bovendien worden uitgebreid met optionele add-ons voor beeldoptimalisatie, kleurstandaardisatie en output automatisering van grote hoeveelheden aan bestanden.

“Als verkoop- en marketingorganisatie krijgen wij heel wat feedback over de behoeften op de markt op het vlak van automatisering”, zegt Tom Peire, CEO van Four Pees. “We hadden het gevoel dat we ons in de ideale positie bevonden om een oplossing te ontwikkelen die aan deze behoeften tegemoetkomt. Maar het was niet onze bedoeling om het warm water opnieuw uit te vinden. Zowel Enfocus als callas hebben al ruimschoots bewezen krachtige technologieën in huis te hebben. Switch is een erg krachtig automatiseringsplatform, terwijl callas met de ondersteuning door Adobe zonder enige twijfel de beste en meest complete PDF-technologie biedt. Daarom wilden we deze twee technologieën gebruiken als basis voor onze eigen all-in-one automatiseringsoplossing.”

Een krachtig core product met krachtige opties

DFlux biedt organisaties van elke omvang directe automatisering van vele onvermijdelijke manuele taken in een publishing- of printworkflow. Denk hierbij aan bestandsimport en -verzending, bestandsnaamwijziging en andere taken. De grafische drag-and-drop engine is eenvoudig te configureren en af te stemmen op elke bestaande workflow. DFlux biedt een PDF-engine die alles aankan, van PDF-preflighting tot impositie. Deze industriestandaard engine is gebaseerd op dezelfde technologie die door Adobe Acrobat Pro wordt gebruikt, en biedt gedetailleerde analyse, quality control en geautomatiseerde correctie van PDF-bestanden. Het product kan perfect weg met de vele variabelen afhankelijk van de invoerbron of uitvoerintentie, waardoor gebruikers aanzienlijke tijdsbesparingen kunnen realiseren, vergeleken met een geautomatiseerd systeem dat moet worden beheerd.

DFluxClient biedt bewaking op afstand van actieve processen, bestandsverzendingen, bestandscontroles en meer.

DFlux wordt geleverd met vooraf gedefinieerde, handige en praktijkgerichte flows, die creatieve professionals, drukkers en uitgevers een voorsprong geven bij het implementeren van automatisering in hun bedrijf. Deze flows automatiseren een brede waaier aan specifieke bewerkingen van bestandsconversie naar PDF, tot een volledig proces, zoals bestands- en kleurstandaardisatie van inkomende bestanden.

De optionele modules in DFlux omvatten:

• Beeldoptimalisatie: Een module voor automatische beeldoptimalisatie, die de kwaliteit van beelden standaardiseert en verbetert, zelfs binnenin PDF’s.

• Kleurstandaardisatie: Een set DeviceLink profielen om kleuren in PDF’s te standaardiseren voor verschillende productieprocessen.

• Output Automatisatie: Op InDesign Server gebaseerde automatisering van grote aantallen PDF’s of andere bestandsformaten voor publishingdoeleinden.

Een automatiseringsoplossing voor vandaag én morgen

“Hoewel we ons in eerste instantie hebben gericht op het combineren van de krachtige mogelijkheden van beide bestaande technologieën, is het vooral onze bedoeling om de meerwaarde voor onze dealers en klanten nog groter te maken”, zegt David van Driessche, die onlangs aangesteld werd als CTO van Four Pees. “We willen meer bieden dan alleen maar een krachtig platform of een handige technologie. We zullen het product verder blijven ontwikkelen om verder tegemoet te komen daar waar functionaliteit en gebruiksgemak bij het combineren van twee individuele producten nog verbeterd kan worden. Onze uiteindelijke doelstelling is de democratisering van automatisering. Dit betekent dat we iedereen in de print- en publishingindustrie in staat willen stellen een ROA te realiseren: een Return On Automation.”

Prijzen en beschikbaarheid

DFlux is onmiddellijk beschikbaar en kost € 7.999. Een volledig functionele proefversie voor Mac of Windows kan worden gedownload op www.dflux.net

De prijzen voor de optionele modules zijn als volgt:

• Beeldoptimalisatie module : €3.149

• Kleurstandaardisatie module : €1.349

• Output Automatiseringsmodule: €5.199

Rate this post

Print Friendly