18 mei 2010 – Gent, België – Tijdens Ipex 2010 demonstreert Enfocus PitStop Connect, een tool die drukkers en uitgevers in staat stelt Connectors te maken, die ze onder de naam van hun bedrijf kunnen aanbieden aan klanten. Deze Connectors zijn kleine desktoptools met gerichte specificaties voor het preflighten van PDF’s. Om drukklare PDF’s aan te leveren, kunnen de ontwerpers/creatieve professionals de bestanden gewoon naar de Connector slepen. De Connector kan worden gebruikt door een onbeperkt aantal klanten en is gratis voor hen. PitStop Connect maakt het voor de creatieve professionals een stuk gemakkelijker om perfecte PDF-bestanden aan te leveren.

“Er zijn verschillende tools op de markt die creatieve professionals helpen perfecte PDF’s te maken”, legt Elli Cloots uit, Director Product Management bij Enfocus. “Helaas zijn die vaak te duur, te complex of te technisch voor hen. Ik denk hierbij vooral aan wie slechts af en toe drukklare PDF’s moet maken. Voor drukkers en uitgevers zijn er geen eenvoudige, kosteneffectieve oplossingen die ze kunnen aanbieden aan de creatieve professionals die slechts zelden PDF-bestanden aanleveren. Met PitStop Connect brengt Enfocus hier nu verandering in. We wilden een eenvoudige tool zonder pay-per-click of andere verborgen kosten op de markt brengen die de communicatie stroomlijnt tussen drukkers/uitgevers en deze occasionele gebruikers.”


Hoe het werkt

Drukkers of uitgevers betalen een eenmalige vergoeding. Zij maken de PDF Connectors, die creatieve professionals op hun bureaublad kunnen plaatsen zonder software te moeten installeren. Willen ze een PDF-bestand aanleveren, dan hoeven ze het alleen maar naar de Connector te slepen. Het bestand wordt dan verwerkt met behulp van de Enfocus preflight engine en/of Action List die door de drukker of uitgever is gedefinieerd. Als er fouten zijn, kan de ontwerper nog wijzigingen aanbrengen. De Connector stuurt het gepreflighte PDF-bestand via FTP of rechtstreeks via Enfocus Switch naar de drukker of uitgever, afhankelijk van de instellingen voor het aanleveren. De Connector ondersteunt het toevoegen van metadata voor verdere automatisering met Switch. De Connector kan door de creatieve professional alleen worden gebruikt om bestanden aan te leveren bij de drukker of uitgever van wie ze de tool hebben gekregen. Deze aanpak bespaart tijd en geld voor zowel de drukker/uitgever als de creatieve professional en tilt de kwaliteitscontrole naar een hoger niveau.


PitStop Connect slaat brug tussen drukkers/uitgevers en creatieve professionals

Met de introductie van PitStop Connect stroomlijnt Enfocus de processen tussen drukkers/uitgevers en creatieve professionals op een innovatieve en betaalbare manier. “PitStop Connect slaat een brug tussen de twee werelden en lost een aantal communicatieproblemen op”, zegt Cloots. “Het integreert naadloos met andere Enfocus automatiseringsproducten die in de grafische industrie worden gebruikt, zoals onze Switch productlijn en PitStop Server. PitStop Connect biedt drukkers en uitgevers die grote aantallen PDF-bestanden aangeleverd krijgen, de garantie dat de bestanden perfect in orde zijn. Binnenkomende bestanden kunnen snel en eenvoudig worden gesorteerd, beheerd en verwerkt met Switch. Het resultaat is een niveau van end-to-end automatisering, van aanmaak tot productie, dat tot nu toe moeilijk te realiseren was. We zijn verheugd deze innovatieve tool te lanceren. PitStop Connect ligt volledig in lijn met onze visie om onze klanten te helpen slimmer te werken, in plaats van harder.”


Beschikbaarheid

PitStop Connect zal voor het eerst live worden gedemonstreerd op de stand van Enfocus (C150 in hal 12) op Ipex, dat plaatsvindt van 18 tot 25 mei in Birmingham, Verenigd Koninkrijk. PitStop Connect zal een prijs hebben van EUR 3.999. Meer informatie is beschikbaar op de Enfocus website: www.enfocus.com .


Rate this post

Print Friendly