BIRMINGHAM, Verenigd Koninkrijk, 18 mei – Omwille van de grote interesse van klanten in een uitbreiding van het PROSPER S10 Imprinting Systeem met proceskleuren, creëert Kodak een wereldwijd netwerk van systeemintegrators voor de ondersteuning van variabele kleurendruk op volledige en gedeeltelijke pagina’s inline met een rotatieoffsetpers of rotatieafwerkingsapparatuur. De voorziene oplossingen zullen ideaal zijn voor direct mailings, catalogi en andere gepersonaliseerde publicaties, maar ook voor transactionele documenten.

Klanten kunnen nu gespecialiseerde offsetmogelijkheden – metaalinkten, hoge kleursaturatie, scratchcoatings en andere speciale inkten – benutten voor kwaliteitsvolle voordrukken en die vervolgens inline en tegen productiesnelheid verpersoonlijken met digitaal drukwerk in proceskleuren. Die revolutionaire eigenschap creëert nieuwe toepassingsmogelijkheden voor een van de meest budgetvriendelijke en uitzonderlijk efficiënte, hybride digitale kleurenoplossingen op de markt.

“Via het PROSPER S-Serie integratorprogramma krijgen onze klanten toegang tot een wereldwijd netwerk van vooraanstaande integrators om hun offsetpersen te upgraden met digitale kleurencapaciteit”, aldus Ronen Cohen, Vice President, Inkjet Printing Solutions, Kodak. “Kodak klanten beschikken nu over het beste van twee werelden voor meer groei: KODAK PROSPER S-Serie Imprinting Systemen – nu ook met proceskleuren – geïntegreerd met hun bestaande offsetpersen en afwerkingsapparatuur. Dat resulteert in nog doeltreffender communicatiemateriaal.”

Dankzij innovatieve nieuwe ontwikkelingen van proceskleurinkten door Kodak kunnen klanten dynamisch gedifferentieerde inhoud voortaan ook in full-colour drukken. Het is de gedroomde oplossing voor uiterst doeltreffende marketingservices. De oplossing ondersteunt enerzijds kleine oplagen, personalisatie en verschillende jobversies, terwijl anderzijds de bestaande offsetpersen en afwerkingsapparatuur optimaal worden benut.

Het KODAK PROSPER S10 Imprinting Systeem is het eerste product dat de KODAK Stream Inkjet Technologie implementeert. Het werd in juni 2009 gelanceerd als monochroom opdruksysteem dat inline met rotatieoffsetpersen en afwerkingsapparatuur variabele data van offset-class kwaliteit drukt tegen snelheden tot 305 mpm. Door zijn flexibele montageopties integreert het PROSPER S10 Imprinting Systeem perfect met rotatieoffsetpersen en allerhande rotatieafwerkingapparatuur, dankzij druktorens van derden die variabele data toevoegen aan offsetprints in een resolutie van 600 dpi.

Adphos, GSS, Matti Technology AG, Intro International GmbH en i-Web (geïntegreerde rotatieafwerkingsapparatuur) werden geselecteerd als de eerste geautoriseerde integrators voor de inkjettechnologie van het PROSPER S-Serie Systeem. “Adphos en GSS werken al meer dan tien jaar samen met Kodak als inkjetintegrators en we waren vereerd dat we de opdracht kregen de Adphos/GSS TDC te ontwikkelen voor de PROSPER S-Serie inkjettechnologie”, aldus Niels Frederiksen, President van Adphos North America.

John Sillies, Executive Vice President van GSS vult aan: “Dankzij het TDC-ontwikkelingsprogramma hebben we onze webhandling- en engineeringervaring kunnen combineren met de expertise op het vlak van inkjetdroging van Adphos voor de ontwikkeling van een product dat beantwoordt aan de strenge eisen voor de registratie, de spanningcontrole en het droogproces van proceskleureninkjet tegen 305 mpm.”

Met een drukbreedte van 10,56 cm en pigmentinkten die niet vervagen en kras- en waterbestendig zijn, verhoogt het PROSPER S10 Systeem de doorvoer en maakt het extra autonome drukapparatuur overbodig.

Omdat de druk- en communicatiesectoren zo snel veranderen, moeten dienstverleners zich continu aanpassen om te kunnen voorzien in de behoeften van hun klanten. Ze moeten een ruime keuze aan oplossingen aanbieden die afgestemd zijn op de specifieke eisen van elk individueel project”, vervolgt Cohen. “De PROSPER S-Serie Imprinting Systemen vormen de ideale brug tussen digitale en offsetdruk voor hybride toepassingen.”

Rate this post

Print Friendly