Schiphol-Rijk, 19 mei 2010 – NetApp (NASDAQ: NTAP) heeft nieuwe storage-oplossingen geïntroduceerd voor klanten die soepel willen overstappen naar SharePoint 2010. Eén van deze oplossingen is NetApp SnapManager 6.0 voor Microsoft® SharePoint® Server 2010. NetApp speelt hiermee in op de behoefte van organisaties te beschikken over flexibele en schaalbare storage-oplossingen om de groeiende hoeveelheden data veilig op te slaan en te beheren.

NetApp SnapManager 6.0 biedt datamanagement op basis van policies, waardoor SharePoint Server-gebruikers data automatisch kunnen opslaan in goedkopere SATA-storage, gerangschikt op plaats, grootte en type. Hierdoor wordt de storage-apparatuur geoptimaliseerd en worden de kosten van storage verlaagd.

Met SnapManager 6.0 kunnen SharePoint Server 2010-gebruikers hun alsmaar groeiende data beheren via de unified storage-architectuur van NetApp voor verbeterde storage efficiency. Voorbeelden van deze data zijn gedeelde SMB-data (Server Message Block) en data in openbare mappen van Microsoft Exchange. Het beheer van deze data is transparant, waardoor klanten met dezelfde SharePoint Server-interface kunnen blijven werken om data te delen en te gebruiken vanaf elke locatie.

Zolang de hoeveelheid content die beheerd wordt binnen SharePoint groeit, ondersteunt SnapManager 6.0 klanten met het beheer van storage-vereisten. SnapManager 6.0 ondersteunt RBS (Remote BLOB Storage), zodat klanten content buiten Microsoft SQL Server kunnen opslaan en beheren. Deze ondersteuning is een uitbreiding van de SnapManager 5.0-functie om EBS (External BLOB Storage) binnen SharePoint Server 2007 SP1-omgevingen te beheren.

De ondersteuning van NetApp voor SharePoint Server 2010 geldt tevens voor Microsoft SQL Server 2008 R2. NetApp SnapManager voor SQL Server zorgt voor hoge beschikbaarheid en ondersteunt database-administrators met het maken van backups en restores. Daarnaast ondersteunt het de administrators met het snel klonen van SQL Server-databases op productieservers, wat leidt tot verbeterde applicatiebeschikbaarheid.

“Microsoft is erg te spreken over gewaardeerde partners zoals NetApp die SharePoint Server 2010 ondersteunen”, zegt Jared Spataro, director of Product Management for SharePoint bij Microsoft Corporation. “Met de storage- en datamanagement-oplossingen van NetApp kunnen klanten hun data eenvoudig overzetten naar SharePoint Server 2010. NetApp biedt een flexibele, efficiënte en betrouwbare storage-infrastructuur voor de ondersteuning van grote en groeiende SharePoint Server 2010-omgevingen.”

Prijzen en beschikbaarheid

Alle prijzen voor de in dit persbericht genoemde producten zijn verkrijgbaar via NetApp-partners en -resellers. NetApp SnapManager 6.0 voor Microsoft SharePoint 2010 is vanaf augustus 2010 beschikbaar.

Rate this post

Print Friendly