Badhoevedorp, 10 mei 2010 – Konica Minolta introduceert de bizhub PRESS C8000, het nieuwe vlaggenschip in kleuren productie printen, in Europa op de internationale grafische vakbeurs IPEX 2010, die van 18 t/m 25 mei in Birmingham (VK) gehouden wordt. Deze nieuwe bizhub, het eerste systeem dat onder het PRESS label wordt uitgebracht, versterkt Konica Minolta’s serie digitale kleurenprinters en onderscheidt zich door superieure kleurkwaliteit en – stabiliteit, innovatieve media handling en indrukwekkende productiviteit.

“Wij beschouwen onze nieuwe bizhub PRESS C8000 als een doorbraak in digitaal printen, waarmee we de kwaliteit van offset nagenoeg evenaren”, zegt Ruud van Soest, Marketing Manager van Konica Minolta Business Solutions Nederland. “Met deze bizhub is de toekomst in grafische vormgeving nog maar net begonnen. Grafische afdelingen, centrale repro afdelingen en leveranciers van creatief drukwerk zullen versteld staan van de indrukwekkende capaciteiten van dit nieuwe systeem. We zijn er dan ook trots op om dit nieuwe paradepaardje op de IPEX in Birmingham te kunnen tonen.”

Nieuw PRESS label

Met de introductie van de bizhub PRESS C8000 en het PRESS label, verstevigt Konica Minolta haar positie op markt voor digitaal productie printen. Alleen producten die aan de strenge eisen voldoen van commerciële offset en hoogvolume omgevingen zullen het PRESS label dragen. Afdrukkwaliteit, duurzaamheid, flexibiliteit en volumecapaciteit zijn de sleutelbegrippen van het PRESS label. De bizhub C8000 is het eerste systeem in deze nieuwe productlijn.

Nagenoeg offsetkwaliteit

De hoge beeldkwaliteit en resolutie van de bizhub C8000 zorgen voor nagenoeg offsetkwaliteit, vooral waar het de glans van het drukwerk betreft. De resolutie is dan ook 1.200 x 1.200 dpi x 8 bits, waarbij de nieuwe Simitri HD+ een belangrijke bijdrage levert aan de glansrijke afdrukken. Een unieke acht bit lasereenheid helpt daarbij om een kwaliteit te realiseren die zich kan meten met offset.

Met 80 pagina’s per minuut print het nieuwe systeem in de PRESS lijn snel en op een grote verscheidenheid aan media. Met een maximum papiergewicht van 350 g/m2 is deze bizhub momenteel de beste in zijn klasse. De flexibiliteit stopt niet bij de bedrukte pagina, want het systeem heeft ruime afwerkingsmogelijkheden aan boord die de gebruiker hoge prestaties, productiviteit en toegevoegde waarde bieden. Zoals de bijzondere optie om door toevoeging van water het papier te ontkrullen om daarmee een vlakke uitvoer te garanderen.

Voor een gestroomlijnde, efficiënte workflow kan de bizhub PRESS C8000 worden uitgerust met Konica Minolta’s workflowtoepassingen zoals Printgroove POD en Printgroove JT Man.

De Printgroove POD suite garandeert eenvoudige en gestroomlijnde werkprocessen die de algehele productiviteit verhogen van centrale reproafdelingen, printleveranciers en commerciële digitale drukkerijen.

De Printgroove JT Man web-to-print toepassing verzekert gebruikers van hoge productiviteit en kosteneffectiviteit.

Rate this post

Print Friendly