Breukelen, 4 mei 2010 – Xerox en Electronics for Imaging (EFI) hebben hun expertise gebundeld met de introductie van de supersnelle Fiery en FreeFlow RIP’s voor de nieuwe Xerox Colour 800/1000 digitale persen. Zowel in de nieuwe – op EFI systeem 9, release 2 gebaseerde – Fiery RIP als in de nieuwe FreeFlow Print Server is gebruik gemaakt van de geavanceerde Adobe PDF Print Engine (APPE) technologie, die grafische bedrijven in staat stelt om een nog groter aantal drukwerkopdrachten met een nog kortere doorlooptijd digitaal te produceren.

APPE, dat in 2006 door Adobe werd ontwikkeld als belangrijke nieuwe basis voor de volgende generatie PDF-workflows, is nu als eerste beschikbaar voor de recent geïntroduceerde Xerox Colour 800/1000 digitale persen, zowel in combinatie met de Xerox EX Print Server (Powered by EFI) als met de Xerox FreeFlow Print Server.

APPE gebruikt dezelfde basis beeldvormingtechnologieën als de vele andere industriestandaard Adobe toepassingen. Hierdoor ontstaat er een perfect gestroomlijnde PDF-workflow tussen de pre press en de digitale printer op de productieafdeling. Het werken met APPE levert grote voordelen op voor grafische bedrijven, omdat er een veel betere kleurconsistentie en flexibiliteit van de workflow wordt gewaarborgd. Dit komt omdat PDF-bestanden niet langer een interne Postscript-conversie hoeven te ondergaan, voordat ze door de (kleuren) productieprinter kunnen worden afgedrukt.

Deze zogenaamde ‘native PDF rendering’ verbetert de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van het totale productieproces van digitaal drukwerk. Bovendien zorgt het voor een substantiële vermindering van oponthoud, stilstand en pre press voorbereidingstijd en het onnodig herhalen van stappen. APPE maakt ook gebruik van op JDF (Job Definition Format) gebaseerde automatiseringstechnologie, met als resultaat een nog verder verbeterde doorloopsnelheid van drukwerkopdrachten, met of zonder variabele inhoud. Deze snelheid wordt bereikt zonder gebruik te hoeven maken van kostbare parallelle processoren, zoals dat bij concurrerende oplossingen noodzakelijk is om een optimale RIP-snelheid te kunnen bereiken, vooral bij op PPML/VDP-gebaseerde variabele dataopdrachten.

Naast APPE heeft de nieuwe Xerox EX Print Server (powered by EFI Fiery) een bijzondere rasteroptie aan boord die nieuw is in de digitale printmarkt.

Met deze EFI Fiery ‘objectgebaseerde rastertechnologie’ kunnen de rasters voor tekst, foto en volvlakken op opdrachtniveau op de Xerox Colour 800/1000 nu apart aangestuurd worden. Dat geeft de pre press afdeling of operator de mogelijkheid om een Dot 150, 200, 300, 600 of Lijn 200 raster en Stochastische rasters gescheiden te selecteren voor tekst, foto’s en volvlakken. Zo kunnen in één printopdracht bijvoorbeeld foto’s worden afgedrukt in een Stochastisch raster, terwijl de volvlakken in dezelfde opdracht in een Dot 200 worden geprint en teksten bijvoorbeeld in een Dot 150 raster.

De nieuwe Xerox Colour 800/1000 kleurenpersen – met afdruksnelheden van 80 en 100 kleurenpagina’s per minuut – produceren vast of variabel drukwerk met een uitzonderlijk hoge afdrukkwaliteit op een grote verscheidenheid aan substraten en in gramsgewichten tot maar liefst 350 gram/m2. Daarnaast bieden beide kleurenpersen de mogelijkheid om met transparante toner kleurendrukwerk een extra dimensie in afdrukkwaliteit te geven.

Beschikbaarheid

De Xerox EX Print Server (powered by EFI) met de interne Adobe PDF Print Engine technologie is per direct leverbaar in combinatie met de Xerox Colour 1000. De FreeFlow Print Server met de interne Adobe PDF Print Engine (APPE) technologie zal in Nederland vanaf juni leverbaar zijn.

Voor meer informatie over Xerox digitale productiesystemen, surf naar: http://www.xerox.com/tr/products

Voor meer informatie over de Adobe PDF Print Engine, surf naar: http://www.adobe.com/products/pdfprintengine

Voor meer informatie over EFI Fiery oplossingen en diensten, surf naar: http://www.efi.com/fiery

Rate this post

Print Friendly