Purchase-to-pay oplossing en service provider bereikt een mijlpaal bij verwerking van 1.000.000 elektronische transacties in een maand

Amsterdam, 4 mei 2010 – Basware heeft in maart van dit jaar meer dan een miljoen elektronische facturen en aankoopberichten via de Business Transactions-dienst verwerkt, een gemiddelde van een factuur per seconde. Deze mijlpaal werd gepasseerd in het eerste kwartaal van 2010, waar een transactietoename van 30 procent werd gerealiseerd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Meer dan tien miljoen transacties werden in 2009 via de dienst verwerkt, en het bedrijf verwacht dat dit aantal zal blijven toenemen omdat de vraag naar digitale documentenuitwisseling wereldwijd sterk aantrekt.?

Basware Business Transactions is een gemonitorde verwerkings- en conversieservice voor het verzenden en ontvangen van digitale facturen en andere digitale documenten, waaronder aankoopberichten. De dienst formatteert en routeert facturen tussen aan- en verkopers, en converteert automatisch de documenten naar het gewenste formaat van de ontvanger. Door e-invoicing in de bedrijfsvoering op te nemen, nemen fouten tijdens het handmatige verwerkingsproces af, en de workflow en goedkeuringstrajecten versnellen. Met het doorvoeren van e-invoicing worden ook grote kostenbesparingen gerealiseerd, en vindt er betere controle over de cash flow en procesefficiëntie plaats.

“Organisaties worden zich meer en meer bewust van de grote voordelen die e-invoicing voor het optimaliseren van de bedrijfsactiviteiten kan betekenen”, zegt Jörgen Hensgens, Vice President Basware Benelux. “Nu we deze mijlpaal hebben bereikt, zijn we er van overtuigd dat de cijfers zullen blijven toenemen omdat de kostenbesparingen zo evident zijn. Er is een groot potentieel voor de uitbreiding van e-invoicing in alle marktsegmenten wereldwijd. Basware anticipeert op deze sterke groei die in de komende periode plaatsvindt, wanneer het bedrijfsleven steeds meer notie neemt van de enorme besparingen in zowel tijd als geld.”

Op dit moment wordt minder dan tien procent van alle zakelijke facturen elektronisch verstuurd. Volgens het onafhankelijke onderzoeksbureau Billentis neemt het e-invoicing volume dit jaar in Europa met 37 procent toe. Daarop aansluitend verwacht het Amerikaanse onderzoeksbureau PayStream Advisors dat het aantal elektronische facturen binnen de Verenigde Staten het aantal papieren facturen in 2011 overneemt.

Over Basware

Met meer dan 1.500 klanten en een miljoen gebruikers en aanwezig in meer dan 50 landen is Basware een toonaangevende leider op het gebied van purchase to pay oplossingen.

Met Basware’s oplossingen besparen organisaties op inkoopkosten van goederen en diensten, waarbij ze een duidelijk beeld krijgen van en controle krijgen over het gehele uitgavenproces. Dit gebeurt door de automatisering van handmatige processen, sourcing, contract management, inkoopprocessen, samenwerkingen met leveranciers en factuurstromen.

Basware levert hiermee een toegevoegde waarde in de vorm van kostenbesparingen, controle, compliance en een hoge Return On Investment (ROI). De oplossingen worden (op locatie of als dienst) gedistribueerd en geïmplementeerd in Europa, de Verenigde Staten en Azië via Basware’s uitgebreide netwerk van aangesloten kantoren en zakelijke partners.

Rate this post

Print Friendly