Noordwijk, 4 mei 2010 – Decos, specialist in document- en informatiebeheeroplossingen, heeft Germen Koot (39) per 22 maart 2010 aangesteld als business controller. Ook treedt hij toe tot het management team van Decos software engineering. Als business controller is hij verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van de organisatie en het stroomlijnen van de interne processen en de financiën. Daarnaast houdt hij zich bezig met het optimaliseren van de managementinformatie. Decos is sinds de oprichting ruim twintig jaar geleden uitgegroeid tot marktleider binnen de overheidssector en groeit bovendien sterk binnen de onderwijs- en profit-markt. Met de komst van Germen Koot wil Decos verdere groei mogelijk maken en de organisatie in staat stellen om nog sneller in te spelen op veranderingen en nieuwe kansen.

Germen Koot beschikt over ruime ervaring als business controller. Voor hij in dienst trad bij Decos, was hij onder andere enkele jaren werkzaam als business controller bij Atos Consulting. Binnen deze functie werkte hij nauw samen met de CFO en was hij verantwoordelijk voor de verbeteringstrajecten binnen de administratieve en projectorganisatie en het aanleveren van de juiste managementinformatie. Hiervoor werkte hij ruim zeven jaar als manager interne organisatie en controller bij ingenieursbureau ADSE. Daar gaf hij sturing aan de interne organisatie en hield hij zich bezig met het professionaliseren van de interne processen voor onder andere IT en financiën.

“Decos is een snelgroeiende en innovatieve onderneming en dat spreekt mij zeer aan”, stelt Germen Koot. “Ik was op zoek naar een uitdagende managementfunctie waarbij ik mijn expertise volledig kan benutten. Decos is een enthousiast en mensgericht bedrijf en daar voel ik mij prettig bij. Dit is ook binnen mijn functie als business controller essentieel, omdat succesvolle verandering alleen mogelijk is wanneer de processen zo zijn inricht dat het de medewerkers meer comfort en stuurinformatie oplevert. Dit stelt de organisatie in staat om nog sneller in te spelen op marktontwikkelingen en de wensen van de klant. Decos heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en ik ben ervan overtuigd dat we deze trend kunnen doorzetten de komende jaren.”


Rate this post

Print Friendly