ROCHESTER, N.Y., 4 mei—CN Newsprint is de eerste Kodak-klant ter wereld die het KODAK PROSPER S10 Imprinting Systeem inzet in een krantenproductieomgeving. Het in Carlisle, Verenigd Koninkrijk, gevestigde bedrijf verkent volop de commerciële mogelijkheden van de baanbrekende Kodak Stream Inkjet Technologie. Daarmee kan tegen hoge snelheid in 600 dpi variabele data van offset-class kwaliteit worden gedrukt inline met een offsetpers.

CN Newsprint is de drukdivisie van de CN Group, een toonaangevende informatieleverancier in het graafschap Cumbria. Het familiebedrijf bestaat uit drie divisies – uitgeverij, drukkerij en radio – en heeft een uitgebreide portfolio van 43 websites en multimediakanalen voor een uitgebreide geografische dekking, met onder meer Cumbria, Dumbfries en Galloway; Tynedale; Lancashire; de Midlands en Noord-Ierland. De drukwerkproductie van CN Newsprint omvat kranten op tabloid- en groot formaat, dwarsgevouwen magazines, nieuwsbrieven, bijlagen, inserts voor grote supermarkten en lokale overheden, en verkiezingsdrukwerk. Het bedrijf bedrukt papiersoorten met zeer uiteenlopende gewichten, van het standaardkrantenpapier van 42,5 g/m² tot hoogwit papier van 70 g/m², en produceert meer dan 25 miljoen kranten per jaar.

Guy Forrester, General Manager van de drukdivisie van de groep: “We integreren het KODAK PROSPER S10 Imprinting Systeem met onze krantenpers en zijn bijzonder opgetogen over het potentieel van deze innovatieve technologie. Het hoogwaardige drukwerk haalt nu al de kwaliteit van de kranten. We zijn het concept, de kwaliteit en de snelheden van de S10 aan het testen en we genieten voor foto’s, afbeeldingen en tekst nu al van lithografische kwaliteit.”

“Op dit ogenblik drukken we 60.000 kranten per uur – als we die snelheden kunnen aanhouden en variabele data inline kunnen drukken, is dat een enorme boost voor onze business.”

Door de Stream Inkjet Technologie van Kodak voor krantentoepassingen te gebruiken bieden tal van nieuwe businesskansen zich aan voor CN Newsprint. Het bedrijf test speciale toepassingen, zoals marketingdrukwerk voor winkels, coupons, interactieve games en loterijen, en bespreekt ze met hun uitgebreide klantenbestand.

“We drukken heel wat inserts en bijlagen voor grote supermarkten, zoals Tesco, Asda en Sainsbury’s”, aldus Forrester. “We onderzoeken nu hoe we het KODAK PROSPER S10 Imprinting Systeem kunnen gebruiken om de inserts aan te passen volgens locatie, met unieke coupons en interactieve games.”

“Een andere optie is het aanbrengen van barcodes voor het gebruik in winkelpromoties. Omdat de S10 geschikt variabele data kan drukken, kunnen we unieke barcodes creëren die de consumenten aan de kassa van de supermarkt kunnen inwisselen. Het commerciële potentieel voor CN Newsprint is enorm – en we geloven dat dit een première is voor de krantensector.”

CN Newsprint won in 2009 de “Weekly Newspaper of the Year” met zijn publicatie van The Cumberland News. Forrester besluit: “Dankzij dit soort verwezenlijkingen kunnen we met vertrouwen onze business verder uitbreiden. We houden onze bedrijfsnormen en reputatie hoog door zorg te dragen voor de toekomst van onze klanten. Dat doen we onder meer door de nieuwste producten op de markt te onderzoeken en te testen. De evaluatie van de Kodak Stream Inkjet Technologie vervult ons van anticipatie. We hebben grootse verwachtingen van het PROSPER S10 Imprinting Systeem en zijn ervan overtuigd dat het een belangrijke rol zal spelen in de groei van CN Newsprint.”

Het PROSPER S10 Imprinting Systeem is een monochrome continue inkjetoplossing voor het inline digitaal drukken op supersnelle rotatiepersen. Het systeem produceert offset-class prints met variabele data en kan tot 50 procent besparen op productiekosten. Bovendien integreert het perfect met rotatieoffsetpersen en rotatieafwerkingsapparatuur. Met een snelheid van 305 mpm, een resolutie van 600 dpi, een drukbreedte van 10,56 cm en lichtechte en kras- en waterbestendige pigmentgebaseerde inkten zorgt het PROSPER S10 Imprinting Systeem voor een betere doorvoer en maakt het extra standalone drukapparatuur overbodig.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals in 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere leveranciers. De geïntegreerde diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus, bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag en de sector van de detailhandel. De professionals van KODAK Service and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.

Rate this post

Print Friendly