Veenman zet onafhankelijke advisering op het gebied van document management in de markt onder de naam Veenman Consultancy Services. Nederlands grootste onafhankelijke leverancier van afdrukapparatuur en document management oplossingen speelt hiermee in op de vraag van klanten naar niet-merkgebonden consultancydiensten. Nu veel bedrijven en instellingen actief de mogelijkheden onderzoeken voor kostenbesparingen zonder in te boeten op productiviteit en continuïteit, groeit de behoefte aan gedegen, praktisch en onafhankelijk advies. Veenman garandeert dat haar Consultancy Services een maximale terugverdientijd van 12 maanden kennen. En daarmee sluit Veenman naadloos aan op de wensen in de markt.

Dankzij de digitalisering van kantoorapparatuur worden de mogelijkheden om hardware en software aan elkaar te koppelen tegenwoordig beschouwd als een vanzelfsprekendheid. Toch blijkt het automatiseren van document-gerelateerde processen nog altijd een specialistisch vak. Veenman heeft daarom een bedrijfsonderdeel opgericht genaamd Consultancy Services. Binnen deze afdeling werken Consultants met bijzondere expertise ten aanzien van integratie van hardware en software-oplossingen. Zij kijken vooral vanuit een bedrijfskundige invalshoek naar processen in organisaties. Veenman komt hiermee tegemoet aan de vraag vanuit bestaande Veenman klanten en tevens organisaties zonder samenwerkingsverbanden met Veenman om deze hoog-gespecialiseerde consultants in te huren.

Kosten omlaag, productiviteit en kwaliteit omhoog

Business Consultant Chiel den Dunnen, manager van Veenmans bedrijfsonderdeel Consultancy Services: “Het zou van weinig professionaliteit getuigen als wij alleen zouden kijken naar de directe kosten van aanschaf, gebruik en onderhoud van bijvoorbeeld afdrukapparatuur. Hoewel het zeker voor wat grotere organisaties nog niet eens zo gemakkelijk te bepalen is hoe een optimaal machinepark er uit moet zien. Wij inventariseren naast de financieringslasten en het feitelijke gebruik ook alle overige directe én indirecte kosten. Verder analyseren en adviseren wij welke specifieke mogelijkheden er binnen een organisatie aanwezig zijn en benut kunnen worden voor productiviteitsverhoging, milieubeheeraspecten en het voldoen aan wet- en regelgeving.”

In korte tijd inzicht en concrete aanbevelingen

Chiel den Dunnen en zijn collega’s besteden sinds de oprichting van dit bedrijfsonderdeel eerder dit jaar, al een aanzienlijk deel van hun tijd aan het uitvoeren van consultancy opdrachten voor een breed scala aan opdrachtgevers. Chiel: “Vanaf het begin van 2010 ben ik zo’n 70% van mijn tijd op locatie bij klanten of aan het werk voor klanten. Zo’n 20% van mijn tijd besteed ik aan op de hoogte blijven van alle trends en ontwikkelingen.” Naast hun vakkennis, beschikken de Veenman Business Consultants over gespecialiseerde software waarmee zij, in een korte tijd, goed inzicht kunnen verkrijgen in de huidige situatie binnen organisaties. Chiel: “Desgewenst kunnen wij de processen rondom het gebruik van de apparatuur overzichtelijk in kaart brengen. Deze informatie in combinatie met onze kennis en ervaring leidt tot concrete adviezen om tijd en geld te besparen.”

Investering binnen één jaar terugverdiend

Het leukste is”, zegt Chiel, “dat onze adviezen niet e?e?nmalig een incidentele meevaller opleveren, maar structureel bijdragen aan het bedrijfsresultaat van onze opdrachtgevers. Wij durven dan ook keihard te zeggen en te garanderen dat indien onze adviezen worden opgevolgd onze opdrachtgevers de investering in onze consultancy diensten binnen 12 maanden heeft terugverdient. Onze adviezen zijn daarnaast natuurlijk vrijblijvend.

Rate this post

Print Friendly