OKI Nederland en Digitaal Schrijven gaan samenwerken om MKB bedrijven en instellingen met buitendienstfuncties te helpen de documentenstroom te optimaliseren. Daartoe zullen de digitale penoplossingen van Digitaal Schrijven in combinatie met OKI-printers door OKI-dealers op de Benelux-markt worden gebracht. Vooral servicebedrijven, zorginstellingen en buitendienstorganisaties tonen behoefte aan laagdrempelige, tijdsbesparende en vooral efficiënte oplossingen voor administratieve handelingen ter plaatse.

Bedrijven en instellingen met buitendienstpersoneel kampen met efficiëntieproblemen. Het contact tussen de buitendienst en de backoffice verloopt doorgaans via laptops, PDA’s of tablets, echter wegens de complexiteit ervan werken deze oplossingen eerder contraproductief. Door de eenvoud en het intuïtieve karakter van de digitale pen wordt er op locatie kostbare tijd bespaard en doordat de pen via GSM met de backoffice is verbonden kan er veel efficiënter worden gewerkt.

De digitale pen in combinatie met een OKI printer maakt het mogelijk om formulieren, bonnen of opdrachten, direct vanuit de backoffice te printen. Een reparatieopdracht door de klant getekend, wordt dan direct in het administratiesysteem verwerkt en levert meteen de gewenste factuur op.

De combinatie OKI/Digitaal Schrijven werkt efficiëntieverhogend in vrijwel alle buitendienstsituaties waar met formulieren wordt gewerkt. “We lopen hiermee voorop”, zegt Frank Akihary, managing director van OKI Benelux. “Door onze samenwerking met Digitaal Schrijven kunnen wij onze klanten in het MKB optimaal ondersteunen om de documentenstroom verder te optimaliseren.”

Jan den Hartogh,van Digitaal Schrijven zegt: “Onze state-of-the-art technologie die het digitale schrijven mogelijk maakt, sluit naadloos aan bij de unieke OKI LED-technologie die printing-on-demand met van tevoren ingestelde templates mogelijk maakt. Door tijdens het printproces het papier te voorzien van minuscule kleine puntjes welke de digitale pen kan lezen, maken wij het mogelijk dat de gebruiker slechts hoeft aan te vinken of in te vullen en zich verder kan focussen op zijn of haar taak.”

OKI en Digitaal Schrijven gaan zich via de OKI-dealers in de Benelux vooral richten op MKB-bedrijven en instellingen die veel buitendienstfuncties hebben. Het gaat daarbij vooral om de servicebranche, zorginstellingen, verkooporganisaties etc. De eerste OKI-dealer die het gecombineerde concept aanbiedt is VWC Kantoor & Efficiency in Genemuiden. Jan van Wendel, directeur van VWC zegt: “Wij zijn hiermee in staat om meer toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten. De combinatie pen/printer bied bedrijven, organisaties en instellingen een tijd- en kostenbesparende oplossing die hen zonder ingrijpende veranderingen helpt de documentenstroom binnen de organisatie te verbeteren. Bovendien is de digitale pen makkelijker in gebruik dan andere elektronische hulpmiddelen zoals laptops of tablets. Er zijn daarom ook geen ingewikkelde cursussen nodig noch hoeft de pengebruiker te beschikken over computerkennis .”

Rate this post

Print Friendly