Zeist, 28 april 2010 – Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA), wereldwijd toonaangevend in oplossingen voor specialty printing en automatische identificatie, maakt bekend dat vandaag haar IQ Color thermische labels worden gelanceerd. Met deze labels kunnen operations managers on-demand visuele cues in kleur printen met behulp van hun huidige thermische Zebra printer.

De IQ Color direct thermische inkttechnologie van Zebra stelt gebruikers in staat on-demand labels in kleur te printen. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is maximaal drie kleuren plus de afmetingen en vorm van het label selecteren. Tijdens de fabricage van het label wordt onzichtbare inkt op maximaal drie specifieke plaatsen aangebracht, afhankelijk van de behoeften van de eindgebruiker en het labelformaat. De kleuren zijn met het blote oog niet te zien. De printkop van de Zebra printer activeert de inkt langs thermische weg om geselecteerde kleuren zichtbaar te maken op basis van het format dat naar de printer is gestuurd. Zo kunnen op ieder afzonderlijk label naar gelang van de specifieke behoeften afbeeldingen, tekstdelen, vormen, grafische symbolen en andere afdrukbare elementen in kleur geprint worden.

“De IQ Color technologie van Zebra laat duidelijk zien hoeveel waarde wij hechten aan het ontwikkelen van innovatieve producten die onze klanten helpen hun activiteiten te stroomlijnen terwijl ze tegelijkertijd bijdragen tot het beperken van fouten en kosten”, aldus Norbet Terlouw, Zebra Country Manager Benelux. “Nu voorbedrukte kleurenlabels niet meer nodig zijn, zal de productiviteit toenemen, omdat er geen rollen meer vervangen hoeven te worden en niet meer van printer gewisseld hoeft te worden. Maar ook op het gebied van voorraadbeheer en kwaliteitsbewaking levert dit verbeteringen op.”

De IQ Color technologie, bedoeld voor de solide productlijn van Zebra, zal beschikbaar zijn voor bestaande thermische printers van Zebra. Diverse sectoren zullen er profijt van hebben, waaronder:

  • Gezondheidszorg: IQ Color kan in laboratoria en apotheken geïntegreerd worden voor het identificeren en prioriteren van orders. 
  • Transport en logistiek: Door specifieke orderinstructies extra te benadrukken kunnen opslag- en verzendingsfouten tijdens het sorteerproces teruggedrongen worden. IQ Color maakt ook realtime voorraadbeheer met het oog op FIFO (First In First Out) mogelijk, en verkeerd geplaatste items kunnen gemakkelijker geïdentificeerd worden. 
  • Productie: IQ Color kan een belangrijke bijdrage leveren aan productidentificatie in de inspectieen assemblagefase. Zo kunnen de kosten in verband met het gebruik van extra labels tijdens het sorteerproces beperkt worden en wordt tegelijkertijd de kwaliteit beter gewaarborgd. 
  • Retail: IQ Color kan in shelf labeling geïntegreerd worden en zo de identificatie van producteigenschappen vergemakkelijken.
Rate this post

Print Friendly