‘s-Hertogenbosch – 26 april 2010 – Is inkjet het nieuwe offset? de vraag stellen is hem tegelijkertijd ook beantwoorden. En afgaand op de jongste ontwikkelingen in de grafimedia markt blijkt dat deze inmiddels bewezen technologie een gigantische voorsprong neemt op het traditionele offset.

Het is niet voor niets dat Ipex 2010 een belangrijk platform vormt voor oplossingen in inkjet. Ook een groot deel van stand 150 (Hal 2) van Océ vormt het podium voor de digitale inkjet productie machines. Waarbij de inkjetoplossingen van Océ zich onderscheiden door een Digidot multilevel technologie en door het gebruik van industriële koppen met een lange levensduur.

Inkjet vertaalt zich bij Océ in de JetStream familie. Inmiddels heeft deze printergigant al 55 machines geïnstalleerd en meer dan 10 in bestelling. De bovenkant van de JetStream familie bestaat uit de JetStream 3300 – 3300 pagina’s per minuut – die een baanbreedte kent van 70 cm en speciaal is ontwikkeld voor grafische hoogvolume toepassingen. Bij dergelijke productiesnelheden is ook een krachtige controllertechnologie van belang. Op basis van haar ervaring van tientallen jaren met variabel printen, heeft Océ een SRA controller voor de inkjetapparatuur ontwikkeld die in staat is om bij snelheden tot 3300 pagina’s per minuut 100% variabels te printen. Océ JetStream produceert hoogwaardige uitvoer met een daadwerkelijke resolutie van 600 x 600 dpi; de schijnbare resolutie is veel hoger omdat middels Digidot de diameter van de druppels per pixel kunnen worden aangepast. Behalve de JetStream 3300, hebben alle andere leden van de familie een papierbreedte van 52 cm en kunnen daardoor online koppelen aan alle beschikbare afwerkapparatuur in de markt, zoals cutters, stackers en perforators.


Ook lage volumes

Een belangrijk criterium bij de aanschaf van inkjet vormt de volume-eisen. Veel geïnteresseerden in de inkjettechnologie hebben nog te weinig volumes voor snelle machines als de JetStream 2200 of 3300. Océ heeft dat bijtijds onderkend en komt naar Ipex met de nieuwste telgen: de JetStream 500 en de JetStream 1000. Beide nieuwkomers beschikken over dezelfde bewezen technologie als hun grotere broers en dezelfde lage variabele kosten, maar kennen een veel lagere investeringsdrempel. De Jetsream 500 en 1000 kunnen respectievelijk 5000 en 1000 pagina’s full color A4 per minuut produceren.


Vanzelfsprekend is er nog veel meer te zien. Zoals een aantal spraakmakende primeurs. Zie hiervoor en voor gratis toegangskaarten: http://ipex.oce.nl

Rate this post

Print Friendly