ABBYY FineReader 9.0 Engine stelt ontwikkelaars in staat om Linux toepassingen te bouwen met uiterst nauwkeurige en betrouwbare OCR, streepjescodeherkenning en PDF-conversie

München, 21 april 2010 — ABBYY, de leverancier van technologieën voor documentherkenning, het vastleggen van gegevens en taalkundige oplossingen, kondigt vandaag de directe beschikbaarheid aan van ABBYY FineReader Engine 9.0 voor Linux, een krachtige software development kit (SDK). Ontwikkelaars kunnen met behulp van deze SDK de bekroonde technologie van ABBYY voor optical character recognition (OCR), streepjescodeherkenning en PDF-conversie in Linux-toepassingen integreren. Met nauwkeurige herkenning van tekst en streepjescodes, unieke technologie voor de herkenning van documentstructuren en ongekend brede taalondersteuning biedt de ABBYY SDK de meest uitgebreide OCR-functionaliteit die binnen één Linux-product te vinden is.

“Nu steeds meer bedrijfskritische toepassingen op Linux draaien, is de kwaliteit en betrouwbaarheid van softwaretechnologie voor Linux van cruciaal belang,” aldus Andrey Isaev, de directeur van de afdeling Technology Products van ABBYY. “De ABBYY FineReader Engine SDK biedt een compleet scala aan technologieën die het mogelijk maken om daadwerkelijk nauwkeurige en uitgebreide OCR-functionaliteit binnen Linux-omgevingen te integreren. De SDK biedt ook gekwalificeerde ondersteuning en maakt een einde aan extra kosten van implementatie en upgradeproblemen. Daarnaast vergroot het de klant/gebruikerstevredenheid.

Enkele van de belangrijkste functies van de ABBYY FineReader Engine 9.0 SDK voor Linux zijn:

Ongekend brede taalondersteuning voor optische tekstherkenning

De nieuwe SDK biedt ondersteuning voor OCR in 190 talen, met inbegrip van Latijnse, Cyrillische, Chinese, Japanse, Koreaanse, Thaise, Vietnamese en Hebreeuwse tekens. Het product biedt daarnaast uitmuntende mogelijkheden voor het uitlezen van meertalige documenten die zijn opgesteld in verschillende talen met volstrekt uiteenlopende schrijfsystemen (bijvoorbeeld Chinees en Duits, Hebreeuws en Frans). De uitgebreide taalondersteuning van FineReader Engine maakt op deze manier OCR-toepassingen van daadwerkelijk internationaal kaliber mogelijk.

Krachtige streepjescodeherkenning

De ABBYY SDK voor Linux biedt herkenning van meer dan 15 1D-streepjescodetypes en populaire 2D-streepjescodes (met inbegrip van PDF 417, Aztec, DataMatrix en QR Code). De oplossing is in staat om streepjescodes binnen het gehele document te herkennen, ongeacht hun afdrukstand (staand of liggend).

ABBYY ADRT® voor het reproduceren van de logische documentstructuur

De nieuwe SDK is uitgerust met de unieke ABBYY ADRT (Adaptive Document Recognition Technology). Deze technologie omvat een intelligent synthese-algoritme dat tijdens het omzetten van brondocumenten naar een van de Office-formaten in staat is om de logische structuur en opmaak van brondocumenten met meerdere pagina’s te reproduceren. ABBYY ADRT tilt de nauwkeurigheid en prestatie van documentconversie uit naar nieuwe niveaus. Het behandelt documenten met meerdere pagina’s niet als reeks van pagina’s, maar als één geheel. Op deze manier is de technologie in staat om de logische elementen van de documentstructuur, zoals kopteksten, voetnoten, paginanummering en tekenstijlen, voor alle pagina’s op nauwkeurige wijze over te nemen in het doeldocument.

Conversie van PDF- en PDF/A-bestanden met MRC-compressie

ABBYY FineReader Engine 9.0 voor Linux biedt uitgebreide functionaliteit voor de invoer en uitvoer van PDF-documenten, zoals het aanmaken van doorzoekbare PDF-bestanden met tags, het uitlezen van metagegevens, het opnieuw creëren van interne koppelingen en hyperlinks en ondersteuning voor een brede reeks van beveiligingsinstellingen. De oplossing biedt daarnaast nieuwe technologie voor MRC-compressie voor PDF- en PDF/A-bestanden, en zorgt ervoor dat de visuele kwaliteit van het oorspronkelijke document behouden blijft. Dit maakt de SDK tot een ideale oplossing voor het archiveren en opslaan van documenten.

Een breed scala aan invoer- en uitvoerformaten

ABBYY FineReader Engine 9.0 voor Linux biedt ondersteuning voor een uiteenlopende reeks van invoerformaten, waaronder PDF, BMP, PCX, DCX, JPEG, GIF, TIFF en PNG. De oplossing biedt daarnaast ondersteuning voor een breed scala aan opslagformaten, zoals RTF, PDF, PDF/A, DOC, XLS, PPT, XML, DOCX, XLSX, PPTX, TXT, CSV, HTML en DBF.

Beschikbaarheid en prijzen

ABBYY FineReader Engine 9.0 voor Linux is vanaf mei 2010 wereldwijd beschikbaar. Neem voor informatie over licentiemodellen en prijzen contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van ABBYY. Raadpleeg voor meer productinformatie www.ABBYY.com/ocr_sdk_linux.

ABBYY CLI OCR voor Linux

Met de introductie van zijn nieuwe Engine geeft ABBYY opnieuw blijk van zijn toewijding aan de Linux-omgeving. Het bedrijf heeft daarnaast recentelijk ABBYY CLI OCR voor Linux geïntroduceerd. Met behulp van deze opdrachtregel-utility kunnen ontwikkelaars de bekroonde optical character recognition (OCR)- en PDF-conversietechnologieën van ABBYY op snelle en eenvoudige wijze integreren binnen Linux-omgevingen. Meer informatie over de functionaliteit, beschikbaarheid en licentiemodellen voor het product, alsmede een gratis proefversie, zijn beschikbaar op www.ocr4linux.com .

Rate this post

Print Friendly