Breukelen, 23 april 2010 – Xerox introduceert de WorkCentre 7120 A3 multifunctionele kleurenprinter. Deze nieuwe MFP van Xerox biedt geavanceerde mogelijkheden voor scannen, document workflow en beveiliging tegen een betaalbare prijs. Hiermee richt Xerox zich op het budgetbewuste MKB, dat zonder de inzet van dure IT-expertise, toch wil profiteren van de technologie voor grote bedrijven. Dit zorgt voor een verhoging van de productiviteit en hoge kwaliteit van kleurdocumenten.

Het WorkCentre 7120 print kleur en zwart-wit documenten op een snelheid tot 20 ppm. Hierbij maakt de printer gebruik van de nieuwe EA-Eco toner. Deze toner dankt zijn naam aan het lage energieverbruik van het productieproces en tijdens het printen. De EA-Eco toner produceert kleinere en meer consistente tonerdeeltjes die zorgen voor haarscherpe tekst en helderder kleurenafbeelding.

Het WorkCentre 7120 is uitgerust met documentmanagement toepassingen die de dagelijkse taken op kantoor eenvoudiger maken:

 • Gelijktijdig versturen van documenten naar e-mail-, netwerk- en contentmanagement software voor vaak voorkomende werkzaamheden
 • Kleurscannen tot 55 afbeeldingen per minuut
 • Fax over IP en scannen naar/printen vanaf een USB-stick
 • Xerox Standard Accounting draagt bij aan de controle over printkosten

Daarnaast levert de MFP ook kansen voor het MKB om hun impact op het milieu te verminderen:

 • Het WorkCentre 7120 is één van de stilste en meest compacte kleuren A3 MPF’s in de markt
 • Verbruikt slechts 3 Watt in de slaapstand
 • De mogelijkheid tot het maken van een preview van documenten op de interface of PC vermindert onnodig printen
 • De Earth Smart printerdriver attendeert de gebruiker actief op besparingsmogelijkheden, zoals dubbelzijdig printen
 • Met ‘printer defaults’ kunnen instellingen onder een naam worden vastgelegd voor hergebruik, denk daarbij aan termen als ‘boekje met omslag’
 • Met ‘Applicatie defaults’ worden alle print-instellingen van een programma vastgelegd en in het vervolg automatisch bij dat programma gebruikt. Outlook bijvoorbeeld, wordt altijd op A4 in zwart-wit, twee op één pagina en dubbelzijdig geprint. Terwijl AutoCAD op A3, enkelzijdig en in kleur wordt geprint

Naast de introductie van het WorkCentre 7120 vernieuwt Xerox haar zwart-wit MFP-productlijn. De Xerox WorkCentre 5700-serie krijgt zeven nieuwe A3-MFP’s die standaard documenten kunnen printen en hoog-volume opdrachten kunnen verwerken. Met een kleuren aanraakscherm en printsnelheden tot 90 ppm zijn de machines in staat zonder onderbreking te printen, kopiëren, scannen of faxen met korte doorvoertijden. Daarnaast scannen ze in kleur en dankzij de Print Around functionaliteit stappen ze over naar een volgende printopdracht als een document om welke reden dan ook blijft hangen in de printrij.

De WorkCentre 5700-serie wordt geleverd met vergaande beveiligingsfuncties, waaronder:

 • De volledige ondersteuning van de IPv6 veiligheidsstandaard
 • Image Overwrite om data elektronisch volledig te verwijderen
 • Fax Isolation om ongeautoriseerde toegang tot het netwerk te voorkomen
 • Netwerk verificatie om de toegang tot scan, e-mail en netwerk faxen te beperken
 • Net zoals de andere Xerox WorkCentres wordt ook de 5700-serie getest voor Common Criteria (ISO 15408), EAL 3.1

 Het WorkCentre 7120 en de WorkCentre 5700-serie zijn beide voorzien van het Xerox Extensible Interface Platform (EIP). Deze technologie kan worden ingezet voor het maken van workflowapplicaties op maat. Zo kan bijvoorbeeld een advocatenkantoor informatie inscannen die rechtstreeks in het juiste cliëntdossier wordt opgeslagen, zonder daarbij de gegevens van de cliënt in te hoeven geven.

Beschikbaarheid en prijs

Het WorkCentre 7120 is per direct beschikbaar, vanaf 5.490,- euro. De WorkCentre 5700-serie is beschikbaar vanaf mei. Alle machines zijn gekwalificeerd met het ENERGY STAR label en onderdeel van The Xerox Green World Alliance.

Rate this post

Print Friendly