Meerssen/ Oslo, 22 April 2010 – Het beursgenoteerde I.R.I.S., (EURONEXT Brussel: IRI), gespecialiseerd in Intelligente Documentherkenning (IDR), Enterprise Content Management (ECM) en complexe infrastructuur voor Informatie- en Communicatietechnologie (ICT), is blij te mogen aankondigen dat het door het Noorse Advocatenkantoor Hjort gekozen is als implementatiepartner voor iManage WorkSite 8.5. Hjort wil door het huidige Document Management Systeem (DMS) te vervangen de gegevenskwaliteit verhogen en de interne processen verbeteren.

Hjort bestaat sinds 1893. Het kantoor heeft 85 mensen in dienst, onder wie 63 advocaten. Hjort is eigendom van 26 partners die allen actief zijn binnen de firma. Morten Staubo, IT-directeur bij Hjort: “Anders dan bij de meeste grotere advocatenkantoren in Noorwegen hanteren wij een brede, klantgerichte benadering. We werken niet alleen met handelsrecht, maar ook in andere domeinen, zoals civiele procedures en familiebedrijven. Bovendien hebben we veel hoog aangeschreven advocaten in dienst.”

De implementatie van de nieuwe WorkSite 8.5-oplossing was voor Hjort van groot belang om de vele verschillende document- en e-mailbeheerprocessen te versnellen en verbeteren. Hjort maakte jarenlang gebruik van een DMS dat intern was ontwikkeld. “Helaas is dit systeem inmiddels verouderd”, zegt Staubo. “Het was te vaak niet te benaderen, waardoor documenten niet beschikbaar waren. Het presteerde duidelijk niet goed genoeg. Daarom besloten we de markt te verkennen op zoek naar verschillende oplossingen en benaderingen. De belangrijkste vraag was of we de nieuwe software zelf wilden ontwikkelen of met de gebruikelijke kant-en-klaar systemen voor advocatenkantoren wilden gaan werken.” Hjort raadpleegde andere advocatenkantoren en deed uitgebreid marktonderzoek. Welke oplossingen werden door andere Noorse firma’s gebruikt, met welke resultaten? “I.R.I.S. kreeg steeds zeer positieve feedback, en terecht: de samenwerking met I.R.I.S. verloopt heel goed en professioneel. Andere belangrijke elementen voor onze keuze waren stabiliteit en beschikbaarheid”, vervolgt Staubo, “en WorkSite beantwoordt in dit opzicht echt aan onze behoeften.”

Peter van Dam, Manager Operations bij I.R.I.S. Nordics: “Hjort heeft de juiste keuze gemaakt door het bestaande DMS-systeem te vervangen voordat de efficiëntie van de firma in het gedrang kwam door te grote hoeveelheden e-mail en andere documenten. Wij zijn er uiteraard zeer blij mee dat we dit prestigieuze Noorse advocatenkantoor aan onze lange lijst met klanten in de juridische sector kunnen toevoegen.”

Rate this post

Print Friendly