Amsterdam, 20 april 2010 – Basware, marktleider op het gebied van Enterprise Purchase to Pay oplossingen, heeft het eerste kwartaal van 2010 afgesloten met een netto-omzet van € 23 miljoen. Ondanks de aanhoudende economische situatie steeg de netto-omzet in het eerste kwartaal met 6,5% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

De winst in het eerste kwartaal bedroeg twee miljoen euro, wat 9,2% van de netto-omzet vertegenwoordigt. Basware is op alle markten succesvol geweest waarbij internationale activiteiten 53,8% van de netto-omzet vertegenwoordigen, een groei van 9,2%. Regionaal gezien werd de grootste groei in Noord-Amerika gerealiseerd, waar de netto-omzet met meer dan 50% in de plaatselijke valuta is toegenomen. De organisatie verwacht dat de netto-omzet zich in 2010 op het zelfde positieve niveau ontwikkelt als in 2009, en dat de operationele winst (EBIT) 10 tot 15% van de netto omzet vertegenwoordigt.

“Het eerste kwartaal van dit jaar was succesvol ondanks de aanhoudende, uitdagende marktsituatie”, aldus Ilkka Sihvo, CEO van Basware. “Onze netto-omzet is met 6,5% toegenomen, en onze winstgevendheid maar liefst 34,2%. Onze Connectivity Service-diensten, Software as a Service en de licentieverkopen in het bijzonder hebben het goed gedaan. De resultaten in het eerste kwartaal geven ons een goed uitgangspunt voor de rest van het jaar.”

Gedurende deze periode waren de sterkst groeiende gebieden die van Basware Connectivity en Software as a Service (47,4 procent), consulting (21,8 procent) en onderhoud (24,4 procent). De Basware Connectivity Services-dienst die begin 2009 werd gelanceerd, is in de tussentijd verbeterd. De biedt omvat nu namelijk veelomvattende oplossingen voor zowel afzenders en ontvangers van digitale facturen, maar ook de supplier activation-dienst. Basware Connectivity stelt leveranciers en afnemers in staat om elektronisch met elkaar te communiceren via Basware’s partnernetwerk, waarbij het huidige Enterprise Purchase to Pay-aanbod een stimulans krijgt.

Over Basware

Met meer dan 1.500 klanten en 850.000 gebruikers en aanwezig in meer dan 50 landen is Basware een toonaangevende leider op het gebied van purchase to pay oplossingen.

Met Basware’s oplossingen besparen organisaties op inkoopkosten van goederen en diensten, waarbij ze een duidelijk beeld krijgen van en controle krijgen over het gehele uitgavenproces. Dit gebeurt door de automatisering van handmatige processen, sourcing, contract management, inkoopprocessen, samenwerkingen met leveranciers en factuurstromen.

Basware levert hiermee een toegevoegde waarde in de vorm van kostenbesparingen, controle, compliance en een hoge Return On Investment (ROI). De oplossingen worden (op locatie of als dienst) gedistribueerd en geïmplementeerd in Europa, de Verenigde Staten en Azië via Basware’s uitgebreide netwerk van aangesloten kantoren en zakelijke partners. Voor meer informatie: www.basware.com/nl

Rate this post

Print Friendly