Hoofddorp – 20 april 2010 – Als onderdeel van een strategie om klanten te helpen hun content beter te kunnen begrijpen, controleren en bewaken maakt Open Text TM (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC), wereldwijd toonaangevend leverancier in Enterprise Content Management (ECM), plannen bekend om de content analytics functionaliteit van Nstein Technologies te integreren en uit te breiden binnen de Open Text ECM Suite. Hiermee is Open Text de eerste leverancier die content analytics beschikbaar stelt voor een complete ECM-suite van producten. De toevoeging van content analytics biedt meerwaarde voor klanten door hen te helpen krachtige nieuwe manieren te creëren om gebruikers te betrekken en de productiviteit te verbeteren.

Door de enorme hoeveelheid content in hedendaagse organisaties hebben klanten behoefte aan meer intelligente analysemogelijkheden om relevante content te identificeren. Open Text komt ruimschoots aan deze behoefte tegemoet met de acquisitie van Nstein op 1 april jl. Met de technologie van Nstein, die onderdeel wordt van de ECM Suite, beschikken klanten over een content analyse engine die ze binnen hun bestaande Open Text-omgeving kunnen inzetten. De oplossing is geschikt voor tekstgebaseerde content, zoals juridische documenten, e-mail, sociale media, web content, via OCR gescande afbeeldingen, maar ook content uit bedrijfssystemen, zoals Microsoft, SAP en Oracle. Klanten kunnen nu profiteren van grotere relevantie in content in verschillende gebruiksscenario’s. Voorbeelden van de voordelen zijn een grotere betrokkenheid van klanten in web- en mobiele toepassingen, grotere productiviteit van projectteams of meer kostenefficiënte juridische toetsing van content voor e-discovery.

Open Text’s eerste integratie met de Nstein technologie richt zich op webapplicaties door content analytics te integreren met het Vignette Content Management systeem van Open Text en de Media Management oplossing. Open Text zal de technologie ook integreren met zijn Enterprise Library, de basiscomponent in de suite voor het opslaan, beveiligen en bewaren van waardevolle content in de ECM-suite. De mogelijkheden van content analytics zullen de bestaande mogelijkheden van informatieontsluiting, via de standaard zoekfunctie binnen de ECM-suite, verbeteren. Net als de zoekfunctie wordt Content Analytics als shared service beschikbaar voor iedere Open Text ECM Suite applicatie. Deze integraties worden in de komende 12 maanden afgerond. Het product, voorheen bekend als Nstein Text Mining Engine wordt op de markt gebracht als ‘Open Text Content Analytics’.

De technologie van Nstein helpt organisaties de grote hoeveelheden content binnen hun systemen te ontsluiten, te analyseren, onderlinge relaties te leggen en beter te benutten. Met behulp van gepatenteerde technologie, creëert Nstein’s software een ‘semantische vingerafdruk’ van de content van een organisatie om zo de intrinsieke waarde te ontsluiten. Hierdoor is deze content beter te vinden, beter georganiseerd en klaar voor verdere analyse. Nstein vormt een aanvulling op Open Text’s erfenis als pionier in zoektechnologie – Open Text is immers opgericht vanuit een onderzoeksproject van de Universiteit van Waterloo, dat de basis vormde voor de eerste zoekmachine-technologie voor internet.

“Bedrijven hebben behoefte aan betere manieren om ongestructureerde content te kunnen analyseren, personaliseren en synthetiseren en dit is precies de technologie en expertise die Nstein en haar mensen aan Open Text toevoegen”, aldus Eugene Roman, Chief Technology Officer bij Open Text. “Door de integratie van de Nstein-technologie in onze ECM Suite, bieden wij krachtiger oplossingen die onze klanten zullen helpen meer waarde te halen uit hun content, en zelfs nieuwe inkomstenbronnen te creëren, zowel binnen de eigen organisaties als daarbuiten.”

De oplossingen van Nstein, die een belangrijke rol spelen in het verzamelen van marktinformatie, onderzoek en andere terreinen, werden primair verkocht in marktsegmenten zoals de media- en uitgeversbranche en binnen de overheid. Maar volgens Roman heeft Open Text plannen voor het aanboren van nieuwe markten en toepassingen gezien het scala van klanten dat Open Text wereldwijd bedient. Tegelijkertijd vormt de uitgeversklantenkring van Nstein een aanvulling op de bestaande lijst van prominente media en entertainment klanten van Open Text.

Voor de toekomst houdt Open Text het hoofdkantoor van Nstein in Montreal aan als het wereldwijde ontwikkelcentrum voor content analytics, taalwetenschap en semantische technologie.

Luc Filiatreault, voormalig president en Chief Executive Officer van Nstein zegt: “We zijn verheugd over de kans te blijven ontwikkelen en nieuwe toepassingen voor onze technologie te vinden. We kijken ernaar uit om samen met het grotere Open Text team innovatieve nieuwe oplossingen te creëren”. Filiatreault benadrukt tevens dat, als onderdeel van Open Text, Nstein’s klanten zullen profiteren van toegang tot een uitgebreid portfolio ECM-oplossingen en marktexpertise, gesteund door de mondiale marktleider in ECM. Nstein klanten kunnen tevens profiteren van de oplossingen van Open Text en partnerships met SAP, Microsoft en Oracle.

Open Text blijft de Nstein producten ondersteunen, inclusief eerdere versies van content analytics, web content management en digital asset management-oplossingen. Open Text heeft jarenlange ervaring in het succesvol ondersteunen van aangekochte producten en diensten, en is toegewijd aan de Nstein installed base.

Rate this post

Print Friendly