BCT uit Amstenrade groeit zo langzamerhand uit tot één van de aantrekkelijkste werkgevers in de regio Zuid-Limburg. Het bedrijf, dat dit jaar zijn 25-jarige jubileum viert, telt inmiddels bijna 200 werknemers, waarvan zo’n 70 procent uit de regio Maastricht/Aken/Luik afkomstig is. In 2009 verscheen BCT samen met nog zo’n vijftig andere Limburgse bedrijven in een lijst van Het Financieele Dagblad met 700 Nederlandse bedrijven, die in drie achtereenvolgende jaren minimaal 20% groeiden en geen verlies leden. Maar BCT groeit niet alleen snel, het zittende personeel heeft het er blijkbaar ook erg naar de zin. Onlangs werden maar liefst twaalf werknemers in het zonnetje gezet vanwege hun 12½ jarig dienstverband. Het aantal werknemers met een dienstverband langer dan 12½ jarig steeg daarmee naar meer dan 10% van het totale werknemersaantal. De jubilarissen kregen allemaal de BCT-jubileumspeld en een dinerbon.

“Het klinkt misschien als een cliché”, zegt Marc Charlier, manager corporate communications van BCT, “maar goed opgeleid, klantvriendelijk en loyaal personeel is voor ons van vitaal belang. Wij zijn een softwarebedrijf met geavanceerde producten, maar zonder de mensen, die het advies aan de klant, de implementatie en het onderhoud van de systemen verzorgen, zijn we nergens. Werving van nieuw personeel en het binden van bestaand personeel heeft voor ons dus hoge prioriteit. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar de ambities van medewerkers en wat BCT daarin kan betekenen. BCT heeft een open en informele cultuur die voor een prettige werksfeer zorgt. Er is in het bedrijf zelfs een heuse spinningruimte waar onder deskundige begeleiding in teamverband kan worden gesport. Dankzij de gekozen aanpak zijn we in staat om goed personeel steeds langer aan het bedrijf te binden.”

BCT uit Amstenrade is één van de grootste Nederlandse spelers in de markt voor document management systemen en enterprise content management systemen. Het bedrijf levert zijn systemen vooral aan overheidsinstellingen, gemeenten, politie- en brandweerkorpsen, waterschappen, scholen en ziekenhuizen. Het bedrijf heeft inmiddels al meer dan 500 klanten in Nederland en meer dan 200 in het buitenland. Het bedrijf staat bijzonder goed aangeschreven en eindigt regelmatig hoog in overzichten van toonaangevende, Nederlandse IT-leveranciers. Tijdens het VIP Gala 2010, een belangrijk evenement voor het vakgebied waarin BCT actief is, won het bedrijf uit Amstenrade de zogenaamde ‘VIP/Doc-applicatie van het jaar’ in de categorie ‘Document & Content Management’ én de algemene Publieksprijs voor een project, dat uitgevoerd werd voor het waterschap Brabantse Delta in Breda.

BCT zoekt voortdurend naar enthousiaste en deskundige werknemers. Bij voorkeur medewerkers met ervaring in de IT en/of kennis van werkprocessen in de vakgebieden documentmanagement en workflowmanagement. Voor hoogopgeleide werknemers in Zuid-Limburg is BCT een aantrekkelijke werkgever, omdat BCT steeds meer tot de toonaangevende bedrijven uit deze provincie wordt gerekend. BCT is elk jaar aanwezig op informatiemarkten van de Universiteit van Maastricht, de Hogeschool Zuyd en de Hogeschool in Hasselt, om in contact te komen met veelbelovende studenten in de regio

Rate this post

Print Friendly