AMSTERDAM – Post- en pakketbezorgbedrijf TNT snijdt de postdivisie los van de rest van het bedrijf en gaat op zoek naar de beste mogelijkheid om het onderdeel rendabel te houden.

Daarbij wordt gedacht aan een beursgang van de postdivisie of vergaande samenwerking met andere Europese postbedrijven. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. TNT gaf voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van donderdagmiddag aan dat alle opties voor het postbedrijf op tafel liggen. ”We staan aan het begin van een proces”, aldus topman Peter Bakker. ”We willen een omgeving creëeren waarin zowel de expres- als de postdivisie goed kan renderen.”

Lossnijden

Om de verandering van de postdivisie mogelijk te maken wil TNT het onderdeel in de komende maanden lossnijden van de rest van het bedrijf. Dat proces kan volgens Bakker nog dit jaar worden afgerond. ”Het evalueren van de alternatieven zal echter langer duren”, voegde hij eraan toe. ”Of we dit jaar al de juiste optie vinden, weten we nog niet.” Naast een gehele of gedeeltelijke beursgang wil TNT de mogelijkheden onderzoeken voor Europese samenwerking. Daarbij gaat de voorkeur uit naar de landen waar TNT een sterke positie heeft opgebouwd: Duitsland, Italië en Groot-Brittannië.

Lees verder op nu.nl

Rate this post

Print Friendly