Badhoevedorp, april 2010 – Konica Minolta presenteert op de internationale grafische vakbeurs IPEX 2010, die van 18 t/m 25 mei in Birmingham (VK) gehouden wordt, naast de complete lijn professionele printsystemen haar volledige portfolio software tools. Innovatieve toepassingen die het volledige printproces in goede banen leiden, ontwikkeld door zowel Konica Minolta zelf als een toenemend aantal gespecialiseerde partners.

In stand 9-DE340 van hal 9 op de IPEX toont Konica Minolta onder het thema ‘Expect Impact’ hoe print professionals met innovatieve oplossingen meer flexibiliteit, meer klantentevredenheid en betere bedrijfsresultaten kunnen realiseren.

Hoewel het totaalaanbod innovatieve toepassingen voor het gehele printproces omvat, van input via processing tot output en managementinformatie, springen vooral de oplossingen op het gebied van VDP (variable data printing en variable data publishing) in het oog.

Konica Minolta erkent hiermee dat dit twee sleutelfactoren tot succes zijn in de commerciële printmarkt.

Tijdens de IPEX zal Konica Minolta een tiental toepassingen demonstreren. Zo kan het publiek voor het eerst kennismaken met PDF Workflow – Print Job Analyzer en Print Job Optimizer. De Analyzer checkt printopdrachten, voordat deze naar de printer gestuurd worden. Dat bespaart tijdrovende handmatige controle en voorkomt printfouten. De Optimizer voegt daar automatische correctie aan toe (kleur, resolutie en tonerbesparing).

Printgroove VDP Darwin maakt Variable Data Publishing snel en eenvoudig met personalisatie van welk onderdeel dan ook in een document, zoals tekst, afbeeldingen, kleur, layout en zelfs hele pagina’s.

PrintShop Mail van Objectif Lune is een Variable Printing oplossing waarmee gebruikers snel dynamische, databasegestuurde documenten maken.

Daarnaast is er DirectSmile voor personalisatie door integratie met variabele tekst op hoge kwaliteit foto-ontwerp.

MicroPress Plus zorgt voor een doorbraak in controller-technologie en biedt efficiënt beheer van on-demand productie en zeer kritieke printopdrachten.

Ook de overige toepassingen voor documentsamenstelling, output management en e-commerce, zoals EFI Pace MIS en EFI Digital StoreFront (DSF), zullen op de IPEX te zien zijn.

“De diverse software-componenten vormen een cruciaal onderdeel van ons totaalaanbod aan de professionele markt”, zegt Ruud van Soest, Marketing Manager van Konica Minolta Business Solutions Nederland. “De applicaties verbeteren de meest uiteenlopende processen in de gehele print workflow en worden naar gelang de wensen van de individuele klant op maat geïntegreerd. Daarbij zijn we continu op zoek naar nieuwe toepassingen voor ons professionele printportfolio. Zodat onze afnemers de ideale workflow en managementoplossingen kunnen realiseren. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit, performance en winstgevendheid van drukkerijen, centrale reproafdelingen en de grafische ontwerpindustrie.”

Rate this post

Print Friendly