Op 25 maart jongstleden heeft de zevende editie van het congres Document & Workflow plaatsgevonden. Met ruim 230 aanwezige congresbezoekers (waarvan 94% voldoet aan de kwalificatie ‘eindgebruiker’) kijkt organisator heliview Conferences terug op een geslaagde editie. Het congresprogramma bestond uit een gevarieerde mix van theorie (oa. Prof. Kees Koster van de Radboud Universiteit en Prof.dr.ir. Paul Grefen van de TU/e) en praktijk (oa. cases van Waterschap De Dommel en TNT Post). Op de informatimarkt toonde circa 23 bedrijven, verenigingen en instellingen hun expertise op het gebied van documentmanagement en worklfowprocessen. Aan het einde van de dag heeft de vereniging Document @ Work op feestelijke wijze hun jaarlijkse award toegekend aan John de Waard.

De volgende editie van het congres zal plaatsvinden op donderdag 24 maart 2011. Geïnteresseerden zijn ook van harte welkom op het congres Information & Document Management dat plaatsvindt op 23 september aanstaande. Meer informatie hierover vindt u op: http://www.heliview.nl/website.nsf/c/210559

Aia Software

Aia Software, producent en leverancier van het ITP Document Platform was als hoofdsponsor aanwezig op Document & Workflow. Het vakgebied waarin Aia actief is, werd door analisten tot voor kort nog omschreven als output management. Er vindt echter een zichtbare machtverschuiving plaats naar de klant. De klant wenst communicatie op maat met voor hem relevante informatie in het gewenste formaat en op een gewenst moment. Dit heeft geleid ertoe geleid dat de term output management is vervangen door customer communications. Aia Software, erkend en herkend als specialist op het gebied van interactieve document compositie, heeft haar expertise aangewend voor de realisatie van een nieuw ITP product waarbij output management gekoppeld wordt aan CRM: ITP/Customer Correspondence Management  . De visie die ten grondslag ligt aan deze productontwikkeling, is tijdens Document & Workflow 2010 gepresenteerd door Bas Vroemen.

DocCare

DocCare is gevestigd aan de Blomboogerd 8 te Tiel. Zij biedt organisaties totaaloplossingen op het gebied van Digitalisering, Dataprocessing en Document Management. Samen met haar andere label Medical Data Care is zij ruim 40 jaar actief en succesvol werkzaam op het gebied van Documentverwerking, Classificatie, Indexatie, Verrijking en Document Management Systemen.

DocCare beschikt over een volledig operationeel ‘Digital Mailroom’. Digital Mailroom is een dienst die alle binnenkomende poststukken scant, classificeert (sorteert), indexeert (verrijkt) en digitaal aanlevert bij de juiste persoon, afdeling of proces. Naast de kostenbesparing levert deze dienst enorm veel voordelen op waaronder:

 • Zoekwerk naar een poststuk behoort tot het verleden waardoor communicatie naar de externe en interne klant sneller gaat;
 • Poststukken zijn altijd (24/7) en overal bereikbaar via het DMS;
 • Ruimtebesparing door digitale archivering;
 • Gebruik van de modernste technologie en advisering door ervaren consultant.

Website: www.doccare.nl

Docspro

Docspro is sinds 1994 een toonaangevende speler, actief op het gebied van digitale archivering, digitalisering en document management, waardoor de aanwezigheid van ons bij een congres als Document & Workflow natuurlijk niet kan ontbreken. Met hoogwaardige technieken ondersteunt Docspro uw bedrijfsprocessen. De scan- en archiveringsoplossingen voorzien in standaardintegratie met alle gangbare bedrijfsapplicaties (SAP, FIS2000, FMS, MS Dynamics, SharePoint, Oracle, etc.), waardoor langdurige implementatietrajecten worden vermeden. Een team van gecertificeerde medewerkers én een uitgebreid netwerk van hoogwaardige business partners maken Docspro tot de aangewezen partner voor vrijwel elke oplossing op het gebied van document capture en document & workflow management. De goede samenwerking met leveranciers en partners wordt onderstreept door de vele awards die Docspro heeft ontvangen, waaronder de Kofax Platinum Award en de IBM Information Management Award voor Europa.

Website: www.docspro.nl

Mailprofs

Organisatie Mailprofs Kwaliteitsaward aanwezig op congres Document & Workflow 2010

Op donderdag 25 maart 2010 was de organisatie van de Mailprofs Kwaliteitsaward aanwezig op het congres Document & Workflow. De volgende organisaties hebben zich aangemeld en strijden mee om de titel ‘DIV afdeling van het jaar 2010’: De Goudse Verzekeringen, Gemeente Anna Paulowna en Gemeente Tubbergen. Er zijn op dit moment een aantal organisaties die hun deelname serieus overwegen. U ook? Tot en met 30 april kunnen DIV afdelingen/projectteams zich inschrijven via de website www.kwaliteitsaward.nl. Tijdens het congres Information & Document Management op 23 september 2010 wordt de Mailprofs Kwaliteitsaward uitgereikt.

Open Text

Open Text, softwareleverancier en marktleider op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), helpt organisaties bij het beheren van hun zakelijke content en het genereren van meerwaarde hieruit. Open Text beschikt over twee decennia aan expertise ter ondersteuning van 50 miljoen gebruikers in 114 landen. In samenwerking met onze klanten en partners brengen wij toonaangevende Content Experts™ bijeen om organisaties te helpen bij het vastleggen en behouden van corporate geheugen, verhoging van de merkwaarde, automatiseren van processen, beperken van risico’s, compliance beheer en verbetering van het concurrentievermogen. www.opentext.com

Open Docs

Result-driven Document Management

Open Docs helpt organisaties om hun bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen en zorgt voor compliancy. Om dit te bereiken passen wij Document Management en aanverwante ECM-concepten toe. Onze consultants bepalen samen met u waar de meeste (proces)winst te behalen valt en hoe u kunt voldoen aan wet- en regelgeving in uw branche inzake informatievoorziening.

Onze aanpak
Wij beginnen met een quickscan van uw organisatie om antwoord te krijgen op de meest essentiële vragen:

 • Welke problemen lost u eigenlijk op met uw voorgenomen Document Managementproject en wat zijn de gevolgen voor de bedrijfsvoering?
 • Wat doen uw branchegenoten?
 • Welke wetgeving is van toepassing?
 •  Wat zijn best practices op zowel IT-gebied als binnen de branche?

Onze expertise

 • definitie van eigen visie op documentbeheer
 • opstellen van bedrijfstaxonomie / metadatamodel
 • opstellen van requirements
 • (begeleiden van) implementatie DM-systeem

www.opendocs.nl

Rate this post

Print Friendly