Hoofddorp – 30 maart 2010 –Open Text TM (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC), wereldwijd toonaangevend leverancier in Enterprise Content Management (ECM) heeft een complete serie fax gateways gelanceerd, die organisaties – ongeacht hun omvang – een enkele toegang biedt voor al hun Fax over IP (FoIP) behoeften. De nieuwe Fax Gateway oplossing van Open Text is eenvoudig te implementeren en helpt klanten hun total cost of ownership (TCO) te verlagen door spraak- en datanetwerkapparatuur voor fax te integreren.

FoIP-implementaties kunnen uit vele variabelen bestaan, vooral in grotere en complexere netwerken. Eén van de uitdagende aspecten is om te achterhalen op welke wijze een algemene media gateway geconfigureerd, getest en geoptimaliseerd moet worden, zodat deze functioneert als een fax gateway. Door speciaal geprepareerde fax gateways aan te bieden, welke geoptimaliseerd zijn voor de Open Text Fax Server, vermindert Open Text deze complexiteit en tevens worden klanten en partners één aanspreekpunt aangeboden voor service en support op deze Fax Gateway. Open Text is marktleider in enterprise fax oplossingen, die geïntegreerd zijn met de uitgebreide beheermogelijkheden van de Open Text ECM Suite.

“Steeds meer organisaties zijn ongeacht hun omvang geïnteresseerd in fax over IP, omdat het voor hen een geschikte manier is om kosten te verlagen en bestaande middelen te consolideren”, aldus Martin van Ginkel, Regional Manager Europe, Fax and Document Distribution bij Open Text. “De combinatie van onze Fax Gateways en de marktleidende fax server software maakt het eenvoudig om een geavanceerde FoIP-oplossing te implementeren, die flinke besparingen kan opleveren en business processen kan verbeteren. Dit geldt ook wanneer een organisatie gedeeltelijk of zelfs helemaal nog geen Voice over IP (VoIP) netwerk heeft geïmplementeerd”.

Flexibiliteit, interoperabiliteit en compatibiliteit

Binnen veel organisaties zijn de communicatienetwerken gemend met circuitgeschakelde (telefonie) en pakketgeschakelde (IP) technologieën. De Open Text Fax Gateway fungeert als brug tussen deze twee verschillende technologieën en vereenvoudigt FoIP-implementaties door de telefonische communicatie om te zetten van fax T.30 signalen en TDM protocollen naar standaard gebaseerde SIP en T.38. Met als resultaat dat Open Text Fax Gateway ervoor zorgt dat klanten bestaande datanetwerken kunnen gebruiken voor faxtransmissies. Dit kan de kosten van het beheer van fax-gebaseerde communicatie sterk verlagen – iets dat vooral interessant is voor bedrijfsprocessen die afhankelijk zijn van hoogvolume faxen.

De Open Text Gateway, die gebaseerd is op een zeer schaalbare en betrouwbare architectuur, vereenvoudigt netwerkconsolidatie, verhoogt de fouttollerantie en stimuleert virtualisatie van Open Text Fax Server om zo de TCO verder te verminderen. Bovendien garanderen uitvoerige compatibiliteitstesten brede steun voor en interoperabiliteit met tientallen telefooncentrales.

Een eenvoudige gebruikersinterface – gecombineerd met krachtige analyses en rapportages – maakt gecentraliseerd monitoren en beheer van alle FoIP-poorten mogelijk en helpt eveneens om de TCO te verlagen. Elke Fax Gateway is volledig geconfigureerd voor integratie met de Open Text Fax Server, waardoor setup-tijd wordt bespaard. Bij grotere implementaties kan een automatische failover signaleren wanneer een gateway niet beschikbaar is en faxen automatisch doorschakelen naar één of meer alternatieve gateways. Dit verhoogt de beschikbaarheid, verbetert foutenherstel en verlaagt de supportkosten.

Open Text Fax Gateway is per direct beschikbaar en wordt aangeboden met een verschillend aantal beschikbare poorten (aantal lijnen) en configuraties variërend van een analoog 4-poortsmodel, tot geavanceerde configuraties met meer dan 100 poorten. Meer informatie over Open Text Fax Gateway is te vinden op: http://faxsolutions.opentext.com/fax-gateway-for-foip.aspx. Meer informatie over Open Text Fax en Document Distribution Solutions is beschikbaar via: http://faxsolutions.opentext.com.

Rate this post

Print Friendly