Breukelen, 29 maart 2010 – Xerox heeft vandaag aangekondigd een wereldwijd contract met Fiat Group te hebben afgesloten voor het beheer van haar printactiviteiten. Dit heeft als doel het concern te helpen de operationele kosten te verlagen met een geschatte dertig procent en het bedrijf te ondersteunen in haar duurzaamheidsdoelstellingen. Het vijfjarige Managed Print Services (MPS) contract zal in eerste instantie worden uitgerold in Italië, Duitsland, Frankrijk, België en de Verenigde Staten en zal daarna naar andere landen worden uitgebreid.

De Fiat Group zal MPS van Xerox inzetten voor het beheer van de printkosten over de gehele organisatie met als doel meer effectiviteit te bewerkstelligen en de kosten van de IT-infrastructuur te verlagen. Door continu beheer van de printomgeving en consolidatie van de machines kan Xerox proactief machineproblemen detecteren en oplossen en daarmee de productiviteit van medewerkers verbeteren. Met een duidelijk overzicht van de gehele printomgeving en een volledig beheerde service is Fiat Group in staat haar prestaties regelmatig te beoordelen en volledig inzicht te hebben in de printkosten wereldwijd.

Met tools, zoals de sustainability calculator, zal Xerox de Fiat Group ook helpen hun energieverbruik te verminderen met vijftig procent. Door het vereenvoudigen en standaardiseren van de wereldwijde printinfrastructuur zal de manier van werken worden veranderd: de betrouwbaarheid zal toenemen en de duurzaamheidsdoelstellingen worden ondersteund. De Fiat Group zal inzicht krijgen in de precieze uitgaven en besparingen op printen, op elke plaats binnen de organisatie.

Steeds meer grote organisaties erkennen de waarde van een gecontroleerde en gestandaardiseerde printomgeving. Het recente ‘MPS in large entreprises’ rapport van Quocirca, laat zien dat meer dan tweederde van de ondervraagden printen ziet als een strategische prioriteit. Het rapport geeft aan dat kostenverlaging de belangrijkste beweegreden is.

“Door het uitbesteden van de print services, kan Fiat Group zich richten op haar core business”, aldus Shaun Pantling, directeur en general manager van Xerox Global Services Europa. “Door onze uitgebreide expertise op dit gebied, krijgen wij verzoeken van wereldwijde organisaties zoals de Fiat Group, om ze te helpen innoveren – op een manier die aansluit op hun wijze van zakendoen – kosten te verminderen en op lange termijn groei te stimuleren.”

Fiat Group richtte zich tot Xerox vanwege haar wereldwijde capaciteiten en lokale expertise. Deze overeenkomst is dan ook een bevestiging van de leidende positie van Xerox in termen van wereldwijde klanttevredenheid en de omvang en samenhang van haar MPS-aanbod. Xerox is door Gartner Inc. in de Leaders Quadrant van het, in 2009 gepresenteerde, ‘Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide’* geplaatst. Xerox wordt ook genoemd als MPS-marktleider in het Quocirca Europese MPS rapport.

Xerox kondigde onlangs ook de lancering aan van haar Enterprise Print Services. Dit is de eerste oplossing die bedrijven helpt hun documenten beter te beheren over hun wereldwijde printinfrastructuur – van de kantooromgeving tot de inhouse repro tot de virtuele werkplek.

Rate this post

Print Friendly