’s-Hertogenbosch, 30 maart 2010 – Informatielogistiek.nl, de nieuwe community voor iedereen die streeft naar efficiënt gebruik van informatie, wordt vandaag gelanceerd. Informatielogistiek.nl heeft als doel dé online ontmoetingsplek te worden om actief inzichten, ervaringen en kennis te zoeken of te delen over informatielogistiek. Door middel van discussies in het forum, openbare blogs, polls en artikelen, worden bezoekers gevraagd te participeren en hun mening over verschillende actuele thema’s en vraagstukken toe te lichten. De bezoeker wordt op de hoogte gebracht van verschillende onderwerpen die met informatielogistiek te maken hebben, zoals mobiliteit, digitale servicebalies, elektronisch factureren en nieuwe digitale mogelijkheden in het onderwijs.

Organisaties en professionals die op zoek zijn naar kostenbesparingen en mogelijkheden om hun bedrijfsvoering te verbeteren, vinden op www.informatielogistiek.nl adviezen en praktijkvoorbeelden die helpen bij het efficiënter maken van werkprocessen. Het succesvol stroomlijnen en toegankelijk maken van informatie is voor veel organisaties nog niet vanzelfsprekend. De belofte dat informatie en informatiesystemen ervoor zorgen dat werknemers beter, sneller en makkelijker werken, wordt niet altijd ingewilligd. Het blog geeft daarom ruimte aan iedereen die te maken heeft met informatie en biedt hen een actief forum voor vragen over en antwoorden op hoe effectief om te gaan met de overvloed van informatie die werknemers elke dag aangeboden krijgen.

Bezoekers van de website kunnen na registratie deelnemen aan alle discussies, door het stellen van vragen of het geven van advies. Het blog biedt ook ruimte voor columnisten en ‘gastsprekers’. Zij geven commentaar op de praktijk, en stellen ontwikkelingen en valkuilen binnen het vakgebied aan te kaak. De community zal ook veel aandacht schenken aan informatielogistiek in de praktijk. Dankzij de publicatie van ‘best practices’ en business cases krijgen lezers een blik in de keuken van organisaties die een bijzonder ICT-project hebben afgerond met betrekking tot informatielogistiek. Zo komen theoretische vraagstukken tot leven en kunnen bedrijven leren van elkaars ervaringen.

Over Informatielogistiek.nl

Informatielogistiek.nl heeft als doel de dialoog over informatielogistiek, de logistiek van informatiestromen binnen of tussen organisaties, te bevorderen, en biedt de kans om door middel van een open platform uiting te geven aan ideeën, vragen en inzichten over het efficiënt gebruik van informatie. Informatielogistiek.nl wordt gefaciliteerd door Ricoh Nederland B.V., die het open, onafhankelijke en publiekelijke karakter van de website voorop heeft staan.

Rate this post

Print Friendly