’s-Hertogenbosch, 29 maart 2010 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, heeft van Gelre ziekenhuizen de opdracht gekregen om mee te werken aan de realisatie van innovatieve patiëntenlogistiek-methodes in het nieuwe Zutphense ziekenhuis. Gelre ziekenhuizen bouwt een volledig nieuw ziekenhuis ter vervanging van het huidige ziekenhuis in Zutphen. De bouw van het nieuwe ziekenhuis wordt in september 2010 afgerond. De nieuwbouw biedt de mogelijkheid om op een andere, meer efficiënte manier met patiënten én ruimte om te gaan. Het nieuwe ziekenhuis heeft meer ruimte voor behandel- en spreekkamers gecreëerd, omdat de patiënten niet meer bij de polikliniek wachten, maar in de centrale wachtomgeving . Een goede patiëntenlogistiek is hierbij een vereiste.

Na de oplevering van het nieuwe ziekenhuis wordt er een nieuwe invulling gegeven aan het wachtconcept en de patiënten informatievoorzieningen. Vandaar dat het ziekenhuis heeft gekozen voor Ricoh’s patiëntenregistratie- en logistieke oplossingen, die ontwikkeld zijn op de geavanceerde software van Logis.P. Het werken volgens het principe ‘centraal verblijven, decentraal wachten’ kan hierdoor eenvoudig gerealiseerd worden. De nieuwe manier van patiëntenlogistiek is er op gericht om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden en het comfort te optimaliseren.

Hendrik-Jan Koppelman, Projectleider Nieuwbouw Zorgdiensten Zutphen bij Gelre ziekenhuizen: “Kennis van zorg en ervaring met specifieke zorguitdagingen zijn zeer belangrijk geweest in het beslissingsproces en de zoektocht naar de juiste partner. Ricoh en Logis.P blinken uit in technische en projectmatige kennis van patiëntenlogistiek. Ricoh kon daarnaast ook garanderen dat het project tijdig opgeleverd zou worden. Met dit project kunnen we een voorbeeldrol voor andere instellingen vervullen, die met de bouw van een nieuwe zorgomgeving de mogelijkheid hebben om eenvoudig over te stappen op een nieuwe, betere manier van patiëntenlogistiek.”

Meer informatie over patiëntenlogistiek en de patiëntenregistratiezuil van Ricoh is te verkrijgen op stand D036 van de vakbeurs Zorg & ICT, van 30 maart t/m 1 april 2010.

Rate this post

Print Friendly