Breukelen, 26 maart 2010 – Voor de zesde keer op rij is Xerox door Opticom International Research aangewezen als nummer 1 papiermerk voor cut-sheet papier. Het jaarlijkse benchmarkonderzoek voor papiermerken in de kantoorbranche werd afgenomen onder 4.000 professionele eindgebruikers in zeven Europese landen.

De Brand Equity Index (BEI) van Opticum geeft een volledig beeld van strategisch merkbeheer. De index laat de impact van individuele papiermerken zien en trekt een vergelijk tussen de marktleidende merken. Ook beoordeelt het onderzoek het succes van de individuele merkstrategieën in de loop van de tijd. Hiervoor wordt gekeken naar vier speerpunten die betrekking hebben op naamsbekendheid: spontane herkenning, top-of mind, loyaliteit en het benoemen van kwaliteiten en kenmerken.

  • Xerox heeft haar papierlijn in Europa recent uitgebreid met:
    De Xerox Recycled product range is de laatste maanden aanzienlijk uitgebreid door de introductie van Colotech Recycled. Dit papier combineert een hoge kwaliteit kleurenprints met hoge milieustandaarden. Het product heeft een glad oppervlak dat het mogelijk maakt om de meest scherpe afbeeldingen af te drukken. Bovendien kan het zich meten aan de huidige eisen die worden gesteld aan ‘groen’ printen. Passend bij de wereldwijde betrokkenheid van Xerox bij het milieu, bevat het Colotech Recycled papier tachtig procent PCW (Post Consumer Waste) en draagt het een FSC-logo om klanten te helpen in hun keuze voor papier dat aan de strikte eisen van duurzame bosbouw voldoet.

  • Met EverFlat Paper mikt Xerox op de fotomarkt. Dit papier maakt het mogelijk om de pagina’s in een opengeslagen boek volledig plat te leggen. Platte pagina’s maken het makkelijker om een afbeelding te spreiden over twee bladzijden. EverFlat Paper heeft een 220gsm silk coated laagje dat een dikker en luxer gevoel geeft dan traditioneel papier. Het kan bovendien gebruikt worden voor bijvoorbeeld fotoboeken, kookboeken, muziekboeken, technische handleidingen of tafelkalenders.

Patrick van Dommelen, European Paper Business Manager: “De erkenning van Xerox als marktleider in de Europese cut-sheet paper markt is belangrijk voor onze motivatie om producten te blijven leveren die de beste beeldkwaliteit en de meest betrouwbare prints leveren. We bieden het grootste portfolio aan state-of-the-art digitale producten, oplossingen en diensten die aansluiten op de wensen van al onze klanten en gebruikers. Als aanvulling op deze technologie leveren we ook kwalitatief hoogstaand papier om perfecte prints te kunnen blijven garanderen en aan hoge milieustandaarden te voldoen.”

Xerox zal de ontwikkeling van innovatieve media blijven voortzetten en de markt continu blijven voorzien van milieuvriendelijke en creatieve toepassingen. Door de ontwikkeling van digitaal geoptimaliseerde oplossingen helpt Xerox haar klanten bij het leveren van de juiste media voor de juiste toepassingen. Daarbij wordt de beste printkwaliteit en de meest optimale run-time bij digitaal printen gegarandeerd.

Rate this post

Print Friendly