Nederlof – één van de eerste grafische bedrijven in Nederland die 15 jaar geleden al de mogelijkheden van digitale druktechnieken omarmden – heeft de imagePRESS C7000VP van Canon geïnstalleerd. Met deze zeer geavanceerde kleuren productieprinter beschikt de full service grafisch dienstverlener over een productieve totaaloplossing voor een flexibele en kosteneffectieve verwerking van digitaal drukwerk. Hiermee wil Nederlof anticiperen op de kansen die de groeimarkt voor digitale fotografie biedt.

Groeikansen in markt voor digitale fotoproducten

Nederlof is een vooraanstaande en innovatieve onderneming die hoogwaardige grafische producten en diensten aanbiedt. Van de ontwikkeling van een volledige huisstijl tot gepersonaliseerde mailings of  vooruitstrevende crossmediale oplossingen. Het grafische bedrijf – dat kort geleden een nieuwe vestiging in Cruquius opende – begeeft zich daarnaast steeds nadrukkelijker op de markt voor digitale fotoproducten. “De huidige fotosoftware biedt talrijke interessante mogelijkheden waarmee zowel onze particuliere als zakelijke klanten zelf volledige fotoproducten kunnen vervaardigen. Vandaar dat wij onder de noemer Print Kiosk een nieuw label in de markt hebben gezet, waarmee klanten met behulp van TAOPIX-fotosoftware thuis of op kantoor fotoboeken, maar ook magazines en kalenders kunnen produceren”, legt Gert-Jan Bluijs, algemeen directeur van Nederlof, uit. “We hebben onze keuze op de imagePRESS C7000VP van Canon laten vallen, omdat dit productiesysteem een volwaardig onderdeel is van onze workflow. Dat heeft als belangrijkste voordeel dat het nu erg eenvoudig is om snel – zonder veel handelingen – uiteenlopende fotoproducten te produceren. De apparatuur heeft bovendien een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en behoort tot het absolute topsegment in de markt.“

Er was nog een andere logische reden om voor fotoproducten met Canon zaken te gaan doen. “Canon biedt als fotocamera merk een enorme kans om samen de markt van fotoproducten te ontwikkelen”, aldus Gert-Jan Bluijs. Op grafische vakbeurzen en bijvoorbeeld Professional Imaging laat Canon het proces van het maken van een image tot aan het printen van een eindproduct zien. Daarbij is het voor beide partijen interessant om een eindproduct dat bijvoorbeeld gemaakt wordt via Print Kiosk aan nieuwe klanten te laten zien.

Uitstekende printkwaliteit
De Canon imagePRESS C7000VP is gebaseerd op een aantal revolutionaire technologieën. Zo waarborgen V-Toner, T-Developer en E-Drum – samen met de Advanced Image Transfer Belt en het olievrije Twin Fusing-systeem – een uitstekende printkwaliteit die niet onderdoet voor offset. De printer biedt – in combinatie met het geavanceerde beeld- en kleurenmanagement  – een uitstekende printkwaliteit met een resolutie van 1200 dpi bij 256 gradaties en een snelheid van 70 kleurafdrukken per minuut op maximaal 300 grams papier. Doordat in het fixeerproces geen olie wordt gebruikt, kunnen de afdrukken eenvoudig worden gelamineerd of voorzien van spotvernis.


Rate this post

Print Friendly