Nadat de aanbesteding in september 2009 werd uitgeschreven, werd deze in oktober 2009 aan Sharp gegund. Sharp en de betreffende gemeenten zijn per 1 januari 2010 een contract aangegaan voor de levering, beheer en onderhoud van multifunctionals en de bijbehorende softwareoplossingen voor de komende vijf jaar. Een belangrijke reden voor het verkrijgen van deze aanbesteding is een propositie die duidelijk aansluit op de behoefte van de gemeenten, een helder plan van aanpak en een passend aanbod van multifunctionals gecombineerd met de juiste software.

Houten, 26 maart 2010 Een belangrijke wens van de gemeenten Beemster, Landsmeer, Waterland en Zeevang was het terugbrengen van de huidige afdruk- scan- en kopieerfaciliteiten naar één uniform multifunctioneel park. Belangrijke uitgangspunten hierin zijn eenvoud in beheer en standaardisatie in de aan te bieden modellen. De vier gemeenten waren tevens op zoek naar geavanceerde softwareoplossingen voor scannen en follow me-printing. Om deze reden werd gezocht naar een betrouwbare leverancier die toegevoegde waarde kon leveren. Sharp kon aan deze vraag voldoen en bewees hiermee een juiste partner te zijn voor de gemeenten.


Over de gemeenten Beemster, Landsmeer, Waterland en Zeevang

De gemeenten Beemster, Landsmeer, Waterland en Zeevang liggen in het agrarische hart van Noord-Holland, vlakbij Amsterdam, Purmerend, Alkmaar en Hoorn. De gemeenten tellen gezamenlijk circa 47.000 inwoners en worden gekenmerkt door waterrijke landschappen en landelijke omgevingen. In 1999 benoemde Unesco Beemster tot Werelderfgoed. Het gebied dankt deze status aan de bijzondere 17-eeuwse droogmakerij die vrijwel geheel in tact is gebleven. De gemeente Landsmeer heeft twee belangrijke natuurgebieden binnen haar grenzen, het Twiske en het Ilperveld. Het historische Monnickendam binnen de gemeente Waterland heeft een beschermd stadsgezicht met veel bouw uit de zeventiende en achttiende eeuw.


Rate this post

Print Friendly