Coop supermarkten, een ambitieuze organisatie in de supermarktbranche heeft geïnvesteerd in een geautomatiseerd factuurverwerkingsproces. Hiermee worden kostenbesparing en verbeterde kwaliteit van het controleproces gerealiseerd. Het betreft de automatische verwerking van 680.000 facturen per jaar.

Met het geautomatiseerde factuurproces kan Coop alle leveranciers- en kostenfacturen verwerken en boeken in SAP met minimale handmatige tussenkomst. Het kantoor in Velp ontvangt zowel papieren als elektronische facturen die handmatig en met verouderde software verwerkt werden.

Het doel van het project is een snelle verwerking, boeking en betaling van alle inkomende facturen vanuit één integraal systeem, waarmee prijsverschillen tussen orders en facturen snel en gemakkelijk terug te vinden zijn. Daarnaast moet de software gebruiksvriendelijk zijn voor de medewerkers van de crediteurenadministratie en budgethouders.

De software van ReadSoft voor factuurverwerking in SAP biedt Coop de mogelijkheid om het factuurproces te automatiseren. “We hebben gekozen voor ReadSoft omdat het een bewezen oplossing is en wij de snelheid nodig hebben om het proces rond dit grote aantal facturen vlot te laten verlopen”, aldus Jan van Boeijen, Hoofd Financiën.

Het proces is op dit moment naar tevredenheid geïmplementeerd en helpt Coop de kwaliteit, service en klantvriendelijkheid voor klanten en leveranciers te waarborgen. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheden om ook andere documentprocessen te automatiseren.

Rate this post

Print Friendly