Veenman helpt natuurlijk iedere klant graag om kostenbesparingen te realiseren. Het mogen leveren aan charitatieve instellingen, zoals Unicef, heeft echter een extra dimensie. Dit soort organisaties helpen om op printkosten te besparen, uiteraard zonder in te leveren op kwaliteit, draagt immers direct of indirect bij aan het goede doel. Veenman geeft deze organisaties graag advies op maat en draagt concrete oplossingen aan, zoals aanpassen van het printerpark en het gebruik maken van het ‘drie-teller-systeem’.

Praktisch advies

Accountmanager Raimon Kievit van Veenman: “Wat bij Unicef Nederland wordt geprint door de tachtig eigen medewerkers, betreft voornamelijk mails. De meeste afdrukken hebben een bladdekking in kleur van minder dan 5%.” Zijn analyse liet zich goed vertalen naar een praktisch advies. Een besparing voor de organisatie zo’n € 400 per maand, oftewel ruim € 4800 per jaar.

Snelheid en kwaliteit in kleur

Het advies was om vier in gebruik zijnde Konica Minolta-apparaten om te wisselen voor vier Xerox ColorQube systemen. Bij de doorgevoerde aanpassing van het printerpark werd ook kritisch gelet op de afdrukkwaliteit. Voor een hulporganisatie is een professionele kwaliteit immers van groot belang voor een uitstraling van vertrouwen. De gekozen ColorQube-systemen leveren perfecte prints af met een snelheid van 85 pagina’s per minuut.

3-teller-strategie = goedkoper printen

De 3-teller-strategie stelt Unicef in staat om per afdruk de kosten te differentiëren, al naar gelang de intensiteit van de kleur op de afdruk. Afhankelijk van het dekkingspercentage kleur per pagina berekent het drie-tellersysteem van de ColorQube namelijk zelf automatisch het dekkingspercentage kleur van de afdruk. Voor een document waarvoor hoofdzakelijk zwarte inkt of slechts een kleine hoeveelheid kleur wordt gebruikt, geldt uiteraard het laagste tarief. Alleen voor pagina’s die geheel in kleur worden afdrukt, bijvoorbeeld voor promotioneel gebruik, gelden nu nog de hogere eenheidskosten. Voor kleurenprints ten behoeve van de meeste kantoortoepassingen ligt de kostprijs daar ergens tussenin. Dit alles bij elkaar levert dus een aanzienlijke structurele kostenbesparing op!

Rate this post

Print Friendly