Badhoevedorp, 17 maart 2010 – De nieuwe Konica Minolta 240f vervult probleemloos alledaagse kantoortaken, als centrale fax op middelgrote afdelingen en multifunctional in werkgroepen. Het compacte en robuuste systeem print en kopieert monochroom met een snelheid van 24 pagina’s per minuut, kan zwart/wit èn kleurendocumenten scannen en biedt uitgebreide professionele faxfunctionaliteit. Deze allrounder verschaft met zijn vele netwerk- en beveiligingscapaciteiten de juiste ondersteuning aan teamworkers die behoefte hebben aan betrouwbare, ‘slimme’ en eenvoudig te bedienen kantoorsystemen. De nieuwe 240f is per direct leverbaar.

“De Konica Minolta 240f is een klein en productief systeem dat als centrale fax, maar ook als multifunctional voor werkgroepen kan worden ingezet”, stelt Ruud van Soest, marketing manager bij Konica Minolta Business Solutions Nederland. “Dankzij de robuuste hardware is de 240f een uiterst betrouwbare printer, copier en scanner. Daarnaast biedt het compacte systeem voor zijn productsegment superieure faxfuncties voor onder meer automatische distributie en archivering van faxberichten.”

Kostenbesparend

Ondanks het ruimtebesparende ontwerp heeft de Konica Minolta 240f een automatische documenteninvoer, een duplex unit, een royale papiervoorraad tot 1.050 vellen en een 5.7 inch touchscreen voor de eenvoudige aansturing van de veelzijdige toepassingsmogelijkheden. De verbruiksmaterialen gaan lang mee, zodat de 240f weinig onderhoud nodig heeft, zelfs als het systeem door grote werkgroepen wordt gebruikt. De tonercartridge hoeft pas na 16.000 afdrukken te worden verwisseld en de drum pas na 30.000 afdrukken. De eindgebruikers kunnen zelf cartridge en drum vervangen. Verder bespaart de 240f kosten door het lage verbruik van toner en energie. Juist vanwege het efficiënt omgaan met energie heeft dit multifunctionele systeem de Energy Star label toegekend gekregen.

Faxen en scannen

In zijn productklasse blinkt de Konica Minolta 240f uit door zijn uitgebreide fax-, scan- en beveiligingsmogelijkheden. Een fax-distributiesysteem stuurt binnenkomende faxen en i-faxen automatisch door naar e-mailadressen, of een plek op het netwerk, afhankelijk van vooringestelde criteria, zoals faxnummer, tijdstip, dag of datum. De automatische archiveringsfunctie slaat alle faxberichten op in bijvoorbeeld een SMB-map. Gebruikers kunnen faxberichten via de “document boxes” op de multifunctional samen inzien, van commentaar voorzien en doorsturen.

Uiteraard biedt de 240f ook alle gebruikelijke faxfuncties, zoals berichtontvangst in geheugen, uitgesteld verzenden en PC fax.

Het nieuwe systeem scant zowel monochrome als kleurendocumenten, waarbij de gebruiker kan kiezen uit verschillende formaten en bestemmingen.

Naast TIFF en PDF kunnen ook versleutelde PDF bestanden worden aangemaakt voor extra beveiliging. De scans zijn direct gereed voor verzending via e-mail, of voor opslag op een FTP-server en in persoonlijke mappen.

Flexibel en veilig

Door de standaard netwerkkaart en de ondersteuning van Windows, Mac, Linux, Citrix, SAP en AS/400 kan de Konica Minolta 240f in vrijwel iedere netwerkomgeving naadloos integreren. Het systeem zorgt voor controle en veiligheid door SSL communicatie, het filteren van binnenkomende data en het vaststellen van de authenticiteit van gebruikers via Active Directory ondersteuning. Documenten kunnen worden beschermd door zowel de toepassing van encryptie, als door het gebruik van vertrouwelijke bestanden. De optionele Secure CF card zorgt voor volledige beveiliging van alle op de 240f opgeslagen documenten.

“De innovatieve extra capaciteiten voor scannen en faxen zorgen er samen met de uitgebreide netwerkmogelijkheden voor dat de nieuwe Konica Minolta 240f een uitzonderlijk slim kantoorsysteem is”, meent Ruud van Soest. “Zijn allround functionaliteit zorgt ervoor dat deze multifunctional de ideale vervanger is van afzonderlijke fax-, print- en kopieerapparatuur in iedere middelgrote kantooromgeving.”

Rate this post

Print Friendly