Gent (België), 16 maart 2010 – Op Ipex zal EskoArtwork (www.esko.com) Suite 10 lanceren, een baanbrekende nieuwe release van zijn volledige suite van software voor de preproductie van verpakkingen en drukwerk. Met Suite 10 komt EskoArtwork tegemoet aan de meest veeleisende ontwerp- en productiebehoeften van de verpakkings- en drukindustrie. Bovendien zijn bedrijven met deze suite ook optimaal voorbereid op de uitdagingen waarmee ze in de komende jaren zullen worden geconfronteerd.

Suite 10: focus op waardecreatie

Suite 10 tilt de productiviteit en efficiëntie van nieuwe en bestaande EskoArtwork klanten naar een hoger niveau.

Geïntegreerde “best-in-class” applicaties. De nieuwe releases van de toonaangevende prepress editors ArtPro, PackEdge, DeskPack en Studio zijn nu nauwer dan ooit geïntegreerd met de servers voor workflowautomatisering en kleurmanagement door middel van de Shuttle technologie.

QA-tools (Quality Assurance) voor foutloze workflows. Suite 10 is zo opgebouwd dat het in elk opzicht menselijke fouten voorkomt. Het introduceert een snel groeiende reeks 3D-mogelijkheden als QC-tools (Quality Control) voor de workflow.

Optimale samenwerking in een geglobaliseerde markt. Suite 10 heeft een meer ‘enterprise’ -gericht model en gebruikt het internet als basis voor samenwerking en het delen van informatie tussen geografisch verspreide productielocaties.

Gemakkelijk te leren, te gebruiken en te onderhouden. De workflow editor heeft een nieuwe intuïtieve en krachtige gebruikersinterface. Hiermee is het een koud kunstje om dynamische workflows te maken en beheren, zowel voor kleine en middelgrote ondernemingen als voor grotere bedrijven met meerdere productielocaties.

Ontwikkeld op basis van feedback van klanten

De release van Suite 10 illustreert de bereidheid van EskoArtwork om te luisteren naar de feedback van klanten en “best-in-class” oplossingen te ontwikkelen. Klanten in de markten voor verpakkingsdrukwerk, handelsdrukwerk en signs & displays waren nauw betrokken bij het ontwikkelen en testen van Suite 10. De eerste reacties van klanten die Suite 10 al gebruiken in hun productieomgeving, waren unaniem positief.

Suite 10 is ontwikkeld door een zeer ervaren en stabiel team van software ontwikkelaars bij EskoArtwork, waarvan sommige over meer dan 25 jaar expertise en knowhow op het gebied van verpakkingen en drukwerk beschikken. Deze release is het resultaat van meer dan honderd manjaren ontwikkeling in samenwerking met een groot aantal van klanten wereldwijd.

“Ons software-R&D-team in ons hoofdkantoor in Gent zorgde ervoor dat Suite 10 een ongeëvenaarde stabiliteit, continuïteit en compatibiliteit biedt”, zegt Bernard Zwaenepoel, Senior VP Software Business. “Onze klanten kunnen erop rekenen dat hun investeringen maximaal beschermd blijven met deze reeks oplossingen.”

Suite 10: een geïntegreerde reeks oplossingen

De EskoArtwork Suite 10 software zet nieuwe standaarden die de productiviteit verhogen en de kosten verlagen in de workflow voor verpakkingen en drukwerk. Suite 10 biedt belangrijke nieuwe mogelijkheden op het gebied van prepress editing en workflowautomatisering zonder dat bestaande workflows moeten worden gewijzigd of operators nieuwe training moeten volgen. De bestaande investeringen van EskoArtwork klanten blijven dus optimaal beschermd met deze nieuwe release.

Suite 10 biedt nieuwe releases van de toonaangevende prepress editors ArtPro, PackEdge en DeskPack. Deze zijn nu nauwer dan ooit geïntegreerd met de rest van de workflow door middel van de Shuttle technologie. Resultaat? Snellere prestaties en onmiddellijk kortere doorlooptijden. De bekende applicaties voor prepress, CAD, verpakkingsontwerp en kleurmanagement worden in Suite 10 ondersteund door de volgende serverapplicaties, die een breed scala aan automatiseringstaken uitvoeren op de achtergrond:

· Automation Engine – software voor workflowautomatisering en opdrachtbeheer, die zowel geschikt is voor kleine bedrijven met één locatie als voor grotere bedrijven met meerdere productielocaties verspreid over de hele wereld.

· Color Engine – gecentraliseerde server en database voor kleurmanagement met gepatenteerde spectrale profieltechnologie en unieke steunkleurmogelijkheden, die geïntegreerd en consistent kleurmanagement bieden, van het ontwerp- tot het drukproces – met welke druktechnologie dan ook.

· Imaging Engine – levert consistente, snelle en kwalitatief hoogwaardige proofing, rastering en drukresultaten met alle conventionele en digitale belichtings- en drukapparatuur.

· Dynamic Content Engine – samenwerking en content management voor gecompliceerde verpakkingscontent, zoals tekst, barcodes en voedingstabellen.

De industriespecifieke drijfveren achter Suite 10

Aan de basis van Suite 10 liggen twee belangrijke industriespecifieke drijfveren. Ten eerste hebben verpakkingsproducenten en handelsdrukkerijen de beste tools nodig om hun klanten nog beter te kunnen bedienen. Merkfabrikanten eisen workflowoplossingen van topkwaliteit die innovatie bevorderen, de doorlooptijd verkorten en betrouwbare kwaliteit garanderen. In de huidige marktomgeving, die sterk onder druk staat, is kwaliteit een vanzelfsprekendheid en zijn fouten onaanvaardbaar. Suite 10 is zo opgebouwd dat het in elk opzicht menselijke fouten voorkomt: ten eerste door de workflow zo veel mogelijk te automatiseren en ten tweede door 3D-mogelijkheden te introduceren als QC-tools (Quality Control) voor de workflow.

De tweede drijfveer heeft te maken met de toegenomen globalisering en consolidatie in de verpakkings- en drukindustrie waardoor grotere productiegroepen ontstaan. Deze trend heeft EskoArtwork ertoe aangezet om voor zijn software een meer ‘enterprise’-gericht model te gebruiken.

Brand management in de hele verpakkingsketen

Suite 10 is niet alleen interessant voor verpakkingsproducenten, prepressbedrijven en drukkerijen die al klant zijn van EskoArtwork, het biedt ook enorme voordelen voor Brand Managers bij retailers en merkfabrikanten die het brand management willen stroomlijnen in de hele verpakkingsketen. Suite 10 biedt alle technologische koppelingsmogelijkheden – geavanceerde databasetechnologie, JDF- en XML-metadata en SDK’s voor integratie met software van derden – om een koppeling tot stand te brengen tussen de prepress workflow voor verpakkingen of drukwerk en het PLM-systeem (Product Lifecycle Management) dat wordt gebruikt voor het beheer van de levenscyclus van een consumentenproduct, van het ontwerp tot het schap. Voor Brand Managers betekent dit dat de verpakking niet langer een afzonderlijke maar een echt geïntegreerde processtap is. Deze technologie stelt hen in staat de time-to-market van nieuwe producten te verkorten.

Roll-out van Suite 10

EskoArtwork begint vanaf 1 mei 2010 met de implementatie van Suite 10 bij nieuwe en bestaande klanten. Klanten met een onderhoudscontract zullen door een lokale Customer Services vertegenwoordiger worden gecontacteerd voor praktische informatie over het upgraden naar Suite 10. Klanten zonder onderhoudscontract kunnen contact opnemen met hun regionale Sales Account Manager voor informatie over het gedeeltelijk of volledig upgraden van hun configuratie naar Suite 10.

“Het is belangrijk dat we al onze klanten vooruithelpen op technisch gebied en ze tegelijkertijd in staat stellen zich optimaal te positioneren om duurzame winstgevendheid te realiseren, nu en in de toekomst”, besluit Carsten Knudsen, CEO van EskoArtwork.

Rate this post

Print Friendly