Gent (België), 18 maart 2010 – EskoArtwork (www.esko.com) kondigt de lancering aan van de Kongsberg i-XE10 Automated, een complete oplossing om het hele afwerkingsproces volledig te automatiseren. De Kongsberg i-XE10 Automated is uitgerust met een vernieuwde stapelaar en velinvoersysteem en werd speciaal ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar afwerking van kleine oplagen digitaal drukwerk in kleine formaten.

Met de nieuwe automatisering van de Kongsberg i-XE10 kunnen digitale drukkerijen de afwerking zelf uitvoeren om de kosten te verlagen en de doorlooptijden drastisch te verkorten. De gedrukte items worden door het herontworpen velinvoersysteem automatisch geladen en geplaatst op de tafel. De geautomatiseerde stapelaar kan de afgewerkte items non-stop sorteren en stapelen. Het systeem verwijdert ook automatisch uitval. Daardoor kan de machine zonder toezicht draaien, waardoor aanzienlijke besparingen kunnen worden gerealiseerd op het gebied van personeelskosten.

“De filosofie achter elke Kongsberg machine volgend, is deze nieuwe Kongsberg i-XE10 Automated een echte krachtpatser. Deze productiemachine maakt gebruik van onze bewezen en robuuste Kongsberg technologie, zodat gebruikers er kunnen op vertrouwen dat de machine zal blijven draaien,” zegt Einar Ek, CAM Business Development Manager bij EskoArtwork. “Met de nieuwe, unieke automatisering kan de afwerking 24 uur per dag en 7 dagen per week worden uitgevoerd en kan het hele productieproces inhouse worden gerealiseerd. Door de afwerking niet te moeten uitbesteden, bespaart een drukkerij kosten, verkort het de doorlooptijd en kan het meer opdrachten aanvaarden. Het uiteindelijke resultaat is een hogere winstgevendheid.”

Nieuwe markten aanboren met creatieve afwerkingsmogelijkheden

De Kongsberg i-XE10 Automated afwerkingsoplossing stelt drukkerijen in staat nieuwe klanten aan te trekken door een brede waaier aan creatieve afwerkingsmogelijkheden aan te bieden. De oplossing is geschikt voor gebruik in combinatie met een kleine tot middelgrote digitale pers en is ideaal voor afwerking van zowat alles wat kan worden gedrukt op lichte of flexibele materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan visitekaartjes met een bepaalde vorm, gevouwen en gesneden brochures met speciale uitgesneden contouren, folders, kleine signs en displays, creatieve uitnodigingen en zelfs halfdoor gesneden (kiss-cut) of doorgesneden (through-cut) digitaal gedrukte etiketvellen.

“Er worden steeds meer creatieve toepassingen geproduceerd op digitale drukpersen. Bovendien zijn ook gepersonaliseerde web-to-print producten aan een opmars bezig. De gemiddelde oplage voor dergelijke items varieert van honderd tot enkele duizenden stuks of zelfs meer, afhankelijk van de toepassing”, legt Ek uit. “Doordat de interventie van de operator met de Kongsberg i-XE10 Automated tot een minimum beperkt blijft, kunnen dergelijke opdrachten nu efficiënter worden verwerkt. Met de Kongsberg i-XE10 Automated zijn er slechts weinig beperkingen qua soort items die kunnen worden geproduceerd. Dit biedt onze klanten een aanzienlijk concurrentievoordeel.”

Software en tooling voor een nog grotere veelzijdigheid en productiviteit

De Kongsberg i-XE10 Automated integreert naadloos met de EskoArtwork software. Dit optimaliseert de workflow en het creatieve ontwerpproces. Of het nu gaat om preflighting van PDF-bestanden, correcties op het laatste moment, nesting of structureel ontwerp, EskoArtwork’s portfolio van software en workflowtools stelt gebruikers in staat hun productiviteit te vergroten. De Kongsberg i-XE10 Automated wordt geleverd met het i-Cut® vision systeem, dat een automatisch en perfect register tussen drukbeeld en snijden garandeert.

De oplossing wordt aangevuld met een uitgebreid toolingsysteem, dat verschillende toolstations omvat. Deze zijn geschikt voor een brede waaier aan materialen, waaronder papier, dun plastic, karton, vinyl en polycarbonaat. Hiermee wordt de doorlooptijd verder verkort en wordt een uitstekende nauwkeurigheid gerealiseerd. Uitgerust met een heugelaandrijving op de X-as en de Y-as met precieze motion control, een innovatief snel servosysteem en een uitgebreide toolset, combineert de Kongsberg i-XE10 Automated hoge productiesnelheden met precisie en gebruiksgemak. De machine verwerkt velformaten van maximaal 900 mm x 1200 mm met een maximale snelheid van 80 m/min.

De Kongsberg i-XE10 Automated zal te zien zijn en verkrijgbaar zijn op Ipex 2010, dat van 18 tot 25 mei 2010 plaatsvindt in het National Exhibition Centre (NEC) in Birmingham, Verenigd Koninkrijk.

e

Rate this post

Print Friendly