KODAK PROSPER 5000XL Pers en KODAK TRILLIAN SP Platen maken wereldwijd debuut

LA HULPE, BELGIË, 8 maart—Commerciële drukkerijen, verpakkingsdrukkers, uitgevers en datadrukkerijen maken tijdens Ipex 2010 kennis met de nieuwste grafische oplossingen en innovaties en ontdekken waarom “Het tijd is voor U EN Kodak”. Het uitgebreide en geïntegreerde aanbod Kodak-oplossingen is speciaal ontwikkeld om de efficiëntie, productiviteit en inkomsten te verhogen zodat leveranciers op een sterk concurrerende markt kunnen floreren en groeien.

“Om succesvol te zijn moeten onze klanten vandaag de dag nieuwe servicemogelijkheden identificeren en unieke producten en diensten aan hun klanten aanbieden”, aldus Chris Payne, Director and Vice President, Business to Business Marketing, Kodak. “Om beter te begrijpen hoe we onze klanten succesvoller kunnen maken, onderhouden we een continue dialoog met hen. Zo leren we hun business beter kennen en kunnen we oplossingen ontwikkelen waarmee ze meer inkomsten kunnen genereren. Onze Ipex-stand is ontworpen om die belangrijke dialoog te vergemakkelijken en te inspireren tot nieuwe ideeën.”

Tijdens Ipex kunnen bezoekers in stand 9-E320 van Kodak de nieuwste producten in actie zien. Daarnaast vernemen ze meer over de robuuste toepassingen die mogelijk zijn met KODAK Technologie en krijgen ze objectieve informatie van allerhande experts en leveranciers. De beursgangers vernemen ook meer over de recente en geplande installaties van de PROSPER Pers bij Consolidated Graphics, Offset Paperback Manufacturers, Webcrafters en Rotomail Italia.

Stand in het teken van innovatie en opleiding

Tijdens Ipex zijn in de Kodak-stand tal van demonstraties en activiteiten gepland. Zo maken onder meer de KODAK PROSPER 5000XL Pers en de KODAK TRILLIAN SP Platen beide hun debuut tijdens de beurs. Daarnaast zal ook de volgende apparatuur te zien zijn: een nieuw KODAK FLEXCEL Systeem voor verpakkingen; de KODAK NEXPRESS SE3000 Digitale Productiekleurenpers met NEXGLOSSER Station; de KODAK MAGNUS 800Z QUANTUM Plaatbelichter met de KODAK Automatic Pallet Loader (APL) in combinatie met de nieuwe TRILLIAN SP Platen; en een uitgebreid assortiment KODAK Unified Workflow Solutions die helpen complexe productie- en kleurenbeheersprocessen in een digitale en offsetomgeving te vereenvoudigen en te automatiseren.

Speciaal voor commerciële drukkerijen die hun efficiëntie willen verhogen en hun serviceaanbod willen uitbreiden, introduceert Kodak tijdens Ipex zijn Print Practice Consultancy. Na een uitgebreide analyse van de bedrijfs-, proces- en technologiemogelijkheden van de klant, ontwikkelt de Print Practice Consultancy op basis van het geïntegreerde assortiment KODAK Oplossingen en de expertise van Kodak-professionals gerichte oplossingen op maat van elke individuele klant.

Klanten kunnen zich ook vertrouwd maken met het aanbod geïntegreerde oplossingen van Kodak via de Pipeline of Innovation, een 7 meter lange interactieve digitale display waarop een continue stroom van beelden en informatie over elk technologisch domein verschijnt. Daarnaast zijn er drukwerkstalen voor tal van toepassingen beschikbaar. Ze zijn voorzien van geïntegreerde byte-tags die, wanneer ze op een displaytafel worden gelegd, een presentatie activeren over hoe het drukwerk werd geproduceerd met KODAK Technologieën.

De K-Zone, die tijdens Print 09 werd gelanceerd en door grafische professionals wereldwijd wordt gewaardeerd, komt tijdens Ipex met een uitgebreid programma. De K-Zone is een live talkshow waar elke dag tijdens de beurs dynamische discussies plaatsvinden met vooraanstaande experts, drukwerkleveranciers en marketingprofessionals.

Beantwoorden aan behoeften van uitgevers, commerciële en datadrukkerijen

Deelnemers aan Ipex kunnen als eersten de KODAK PROSPER 5000XL Pers in actie zien. De met KODAK Stream Inkjet Technologie uitgeruste PROSPER 5000XL Pers en KODAK PROSPER 1000 Pers worden aangedreven door de veelzijdige KODAK 700 Print Manager. Die zorgt voor operationele efficiëntie door de toeleveringsketen te stroomlijnen en garandeert een hogere return op marketinginvesteringen (ROMI) via gepersonaliseerde en gerichte communicatie in de marketingmix.

Het productaanbod van het PROSPER Platform omvat verder de KODAK PROSPER S10 en S5 Imprinting Systemen, monochrome continue inkjetoplossingen voor inline digitale druk op snelle rotatiepersen, afwerkingsapparatuur en mailstations. Alle oplossingen van het PROSPER Platform stellen drukwerkleveranciers in de gelegenheid om digitaal drukwerk te leveren dat qua kwaliteit, productiviteit en kosten voor hun klanten kan concurreren met offsetdruk.

De KODAK TRILLIAN SP Thermische Platen vertegenwoordigen de volgende revolutie in krachtige drukplaattechnologie. Ze zijn ontwikkeld om drukwerkleveranciers maximale productiviteit en efficiëntie, een optimaal rendement en een lager chemicaliënverbruik te garanderen. In combinatie met de nieuwe KODAK Intelligent Prepress Manager (IPM) – software waarmee drukkerijen hun plaatproductielijnen op afstand kunnen opvolgen en controleren – en het superieure assortiment plaatbelichters van Kodak kunnen TRILLIAN SP Platen drukkerijen helpen om hun efficiëntie en productiviteit aanzienlijk te verbeteren.

Alleen in de stand van Kodak is de KODAK NEXPRESS SE3000 Digitale Productiekleurenpers te zien. Die levert een verbluffende drukkwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak voor toepassingen zoals direct mail, marketingdrukwerk en fotoboeken. Nieuwkomer tijdens Ipex is Print Genius, het nieuwe gezicht van het KODAK NEXPRESS SE Digitale Platform, ontworpen om meer inzicht te verschaffen in de unieke onderscheidende oplossingen, toepassingen en groeimogelijkheden die enkel het NEXPRESS SE Platform biedt.

Bezoekers ontdekken het volledige digitale drukaanbod van Kodak, met daarin ook de KODAK VERSAMARK VL Printing Systemen voor transactionele, gelokaliseerde kranten- en beveiligingstoepassingen, en de KODAK DIGIMASTER Digitale Productiesystemen voor optimale zwart-wittoepassingen. Alle druk- en beeldverwerkingsoplossingen van Kodak worden beheerd en geoptimaliseerd door het volledige pakket krachtige KODAK Unified Workflow Solutions, dat onder meer het assortiment KODAK PRINERGY Systemen en de KODAK INSITE Oplossingen omvat.

De KODAK COLORFLOW Software is ontwikkeld om het inktverbruik te verminderen en de inktkosten voor rotatie- en vellenpersen te verlagen. Samen met de nieuwe KODAK Ink Optimizing Oplossing verhoogt ze de drukkwaliteit dankzij een grotere stabiliteit op de pers. De Ink Optimizing Oplossing produceert ICC Device Link-profielen, die gebruikt kunnen worden om afbeeldingen binnen de KODAK PRINERGY Workflow automatisch opnieuw te scheiden, en past gesofisticeerde kleurconversietechnologie toe om mengkleuren te converteren en de hoeveelheid CMY-inkt te verminderen met behoud van de drukkwaliteit.

Nieuwe verpakkingsmogelijkheden

De bezoekers kunnen kennismaken met het KODAK FLEXCEL Direct Systeem, de nieuwe functies voor het KODAK FLEXCEL NX Digitale Flexografische Systeem en de verbeteringen aan het KODAK APPROVAL NX Systeem.

Tijdens Ipex wordt ook een nieuwkomer in het FLEXCEL-assortiment aangekondigd, namelijk het KODAK FLEXCEL Direct Systeem. Het nieuwe systeem bestaat uit een belichter, media en een workflow van Kodak en is voorzien van innovatieve technologie voor directe lasergravure op flexovormen. Dat resulteert in een betaalbare oplossing voor toepassingen met vlakke platen, plaat-naar-sleeve of continue sleeves, waarbij de plaatproductie vereenvoudigt, de noodzaak van ontwikkeling met chemicaliën verdwijnt en de prestaties op de pers verbeteren.

De nieuwe mogelijkheid voor KODAK DIGICAP NX Rasters die het huidige FLEXCEL NX Systeem biedt, is ontwikkeld om de visuele impact van het drukwerk op flexibele verpakkingen nog te versterken door de inktoverdracht drastisch te verbeteren. De KODAK FLEXCEL NX Platen met DIGICAP NX Rasters ondersteunen, ongeacht het design of lijnraster, hogere drukdensiteiten, een beter drukcontrast en zuiverdere toonwaarden. Ze maken de productie ook efficiënter en verlagen de kosten.

Bovendien is het KODAK APPROVAL NX Digital Color Imaging Systeem nu geoptimaliseerd voor verpakkingstoepassingen, zodat verpakkingsdrukkerijen hun time-to-market kunnen inkorten, op flexoplaten kunnen besparen en proeven beter kunnen afstemmen op de resultaten op de pers. Voor verpakkingsoffsetdrukkerijen vormen de nieuwe TRILLIAN SP Platen een ideale oplossing met mogelijkheden voor het drukken in belastende persomstandigheden, zoals UV- en EB-toepassingen, zonder nabakken. De KODAK PRINERGY POWERPACK Workflow helpt gebruikers om controle te behouden en de efficiëntie tijdens het hele verpakkingsdrukproces te optimaliseren.

“Ipex komt op een belangrijk moment voor de sector”, merkt Payne op. “Commerciële drukkerijen, uitgevers, verpakkingsdrukkerijen en datadrukkerijen concentreren zich momenteel op oplossingen die expertise combineren met echte innovatie zodat ze hun grootste bedrijfsuitdagingen kunnen oplossen. Met Kodak als partner zijn onze klanten ideaal geplaatst om de opwindende uitdagingen in alle segmenten van de sector te benutten. We bieden drukwerkprofessionals een zeer gevarieerde en unieke set tools en oplossingen, die zijn gelijke niet heeft.”

Meer informatie over de deelname van Kodak aan Ipex is beschikbaar op www.kodak.com/go/ipex.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals in 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere leveranciers. De geïntegreerde diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus, bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag en de sector van de detailhandel. De professionals van KODAK Service and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.

Rate this post

Print Friendly