LA HULPE, BELGIË, 8 maart—Tijdens Ipex 2010 kunnen bezoekers als eersten kennismaken met de baanbrekende KODAK PROSPER 5000XL Pers. Die kleurenpers op basis van de KODAK Stream Inkjet Technologie is te zien in stand 9-E320 van Kodak.

“De lancering van de PROSPER 5000XL Pers betekent een keerpunt op de markt van het digitale drukwerk. De pers biedt een ongeëvenaarde kwaliteit, productiviteit en totale cost of ownership voor drukwerkleveranciers en hun klanten op de boeken- direct mail- en catalogusmarkten”, aldus Kevin Joyce, Worldwide Vice President, Sales and Marketing, Digital Printing Solutions, Kodak. “Bezoekers aan onze stand krijgen via demonstraties, stalen en testimonials te zien hoe de PROSPER 5000XL Pers superieur digitaal drukwerk produceert zonder compromissen.”

De KODAK PROSPER 5000XL Kleurenpers en KODAK PROSPER 1000 Zwart-witpers garanderen consistentie tussen persen en jobs en verzekeren drukkerijen van een maximale productiviteit en uptime. Het assortiment PROSPER Producten omvat verder de KODAK PROSPER S10 en S5 Imprinting Systemen, monochrome continue inkjetoplossingen voor inline digitale druk op snelle rotatiepersen, afwerkingsapparatuur en mailstations.

Vandaag werd tijdens een pre-Ipex-persconferentie tevens bekendgemaakt dat Rotomail Italia als eerste Kodak-klant in Europa de revolutionaire KODAK PROSPER 5000 XL Pers zal installeren. Het nieuws volgt op eerdere mededelingen over geplande PROSPER-installaties bij Consolidated Graphics, Offset Paperback Manufacturers en Webcrafters.

KODAK Stream Inkjet Technologie: een klasse apart

De PROSPER Oplossingen zijn gebaseerd op de innovatieve KODAK Stream Inkjet Technologie en stellen drukwerkleveranciers in de gelegenheid digitaal drukwerk te leveren dat qua kwaliteit, productiviteit en kosten voor hun klanten kan concurreren met offsetdruk. Bovendien bieden ze de unieke mogelijkheid om permanent op glanzend gestreken papiersoorten te drukken. De KODAK Stream Inkjet Technologie is de nieuwste revolutionaire technologie van Kodak in continue inkjet, die het bedrijf meer dan 40 jaar geleden ontwikkelde.

Bij de Stream Inkjet Technologie worden snelheid en een zeer precieze druppelplaatsing gegarandeerd door een continue inktstroom die met een zeer hoog debiet door spuitgaten vloeit. De inktstroom wordt door thermische energie opgedeeld in individuele druppels. Die inktdruppels schieten vervolgens tegen hoge snelheid uit de spuitgaten. Het resultaat is een uiterst accurate druppelplaatsing en een uitstekende beeldkwaliteit. De Stream Inkjet Technologie gebruikt lucht en siliconen spuitgaten voor een uniforme inktdruppelgrootte en een nauwkeurige druppelplaatsing met een druppelproductiesnelheid van meer dan 400 KHz. Dat resulteert in een beeldkwaliteit van zo’n 175 lpi (rasterlijnen per inch) tegen snelheden van 200 meter per minuut in een proceskleuromgeving.

Een geïntegreerde en veilige spuitmodule vormt de kern van de Stream Inkjet Technologie Oplossingen. De spuitmodule bevat een enkele rij extreem snelle spuitgaten voor hoge druksnelheden waarbij de inkt in één enkele doorgang eenvoudig en betrouwbaar op het papier wordt aangebracht. Een operator kan de spuitmodules in enkele minuten tijd vervangen, wat zorgt voor een nog grotere productiviteit en maximale uptime.

Bovendien zijn de door Kodak speciaal voor de Stream Inkjet Technologie ontwikkelde inkten gebaseerd op een geavanceerde inktformule die de drukkwaliteit, permanentie en duurzaamheid verbetert en de unieke mogelijkheid biedt om ook op gestreken glanspapier te drukken. Deze superieure inkten staan garant voor zeer intense kleuren, een breed kleurenpalet en een grote kleurconsistentie. Omdat ze de spuitmodules niet verstoppen, verhoogt ook de betrouwbaarheid en productiviteit. Aangezien de inkt in een continue stroom door de spuitgaten vloeit, zijn er nauwelijks bevochtigingsmiddelen nodig. Zo blijven de inkjetspuitgaten schoon en gaat de spuitmodule langer mee. Omdat de inkt geen bevochtigingsmiddel bevat, verbetert het drukken en drogen op gestreken en glanzende papiersoorten en benadert het resultaat dat van offsetdruk.

PROSPER Pers Platform creëert nieuwe mogelijkheden

De eerste installatie van een PROSPER 1000 Pers vindt later deze maand plaats bij Offset Paperback Manufacturers (OPM), een bedrijf van de Bertelsmann groep, in Laflin, Pennsylvania. OPM koos voor het KODAK PROSPER Pers Platform met een geïntegreerd MULLER MARTINI SIGMALINE in-line afwerkingssysteem voor zijn boekdrukproductie.

Het PROSPER Pers Platform stelt leveranciers van drukwerk- en marketingdiensten in de gelegenheid om de efficiëntie van hun productie- en toeleveringsketen te optimaliseren en de return op marketinginvesteringen te verhogen. Voor uitgevers van boeken vormt het PROSPER Pers Platform een ideale oplossing voor boeken in kleine oplagen met besparingen die zorgen voor een efficiëntere operationele en toeleveringsketen voor oplagen tot 7000 boeken.

“Met continue inkjetoplossingen zoals de KODAK Stream Inkjet Technologie zien we de kosten dalen en de kwaliteit aanzienlijk verbeteren”, aldus Bill Lamparter van PrintCom Consulting. “Dankzij de PROSPER Producten zullen de toepassingsmogelijkheden voor inkjet blijven toenemen, van boeken tot direct mail en andere.”

PROSPER 5000XL en 1000 Persen zijn tot 38% productiever dan concurrerende inkjetsystemen en halen druksnelheden tot 200 mpm, terwijl de beeldkwaliteit 175 lpi benadert en een maandelijks productievolume van 120 miljoen A4-pagina’s mogelijk wordt. De persen verwerken zowel ongestreken als gestreken papiersoorten, inclusief gestreken glanspapier, met basisgewichten gaande van 45 g/m² tot 175 g/m² op de PROSPER 1000 Pers en van 45 g/m² tot 300 g/m² op de PROSPER 5000XL Pers.

Dankzij de modulaire en schaalbare architectuur kunnen klanten die investeren in de PROSPER 1000 Pers, het model gemakkelijk ter plaatse upgraden naar een PROSPER 5000XL Pers. Zo beschikken ze steeds over de beste configuratie voor hun behoeften. Het PROSPER Pers Platform is 20% zuiniger in gebruik en tot 10 keer betrouwbaarder dan thermische inkjetproducten.

Het PROSPER Persplatform wordt aangestuurd door de KODAK 700 Print Manager, een front-endsysteem dat hoogwaardig drukwerk met variabele data produceert tegen een maximale snelheid van 200 mpm voor alle mogelijke toepassingen. De KODAK 700 Print Manager verwerkt een groot aantal datastromen zoals pdf, POSTSCRIPT, PPML-GA, PPML-VDX, VPS en AFP/IPDS. De KODAK 700 Print Manager heeft ook toonaangevende kleurbeheersmogelijkheden voor meer kwaliteitsborging en procesautomatisering. De geoptimaliseerde interface tussen de KODAK 700 Print Manager en het KODAK PRINERGY Workflowsysteem ondersteunt geavanceerde automatisering. Daardoor kunnen drukwerkleveranciers gemakkelijker offset en digitale druk integreren.

Kodak ontwikkelt afwerkingsoplossingen voor het PROSPER Press Platform samen met toonaangevende fabrikanten in de sector, waaronder Hunkeler, Muller Martini en Lasermax Roll Systems. Er zijn afwerkingsoplossingen in voorbereiding voor een groot aantal toepassingen zoals roll-to-roll, boekblokken, ingenaaide boeken, ingebonden boeken, katernen, waaiervouwen en schoongesneden vellenuitvoer.

Meer informatie over de KODAK PROSPER Oplossingen vindt u op http://www.prosper.kodak.com. Meer informatie over KODAK Oplossingen voor publicaties en commercieel drukwerk vindt u op http://www.kodak.com/go/connect.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals in 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere leveranciers. De geïntegreerde diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus, bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag en de sector van de detailhandel. De professionals van KODAK Service and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.

Rate this post

Print Friendly