’s-Hertogenbosch, 11 maart 2010 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, is door het Engelse Institute of IT Training IITT, onderdeel van het UK National Computing Centre, bekroond met de “Training Department of the Year 2010” Award. Volgens IITT kwam deze prijs aan Ricoh Nederland toe, omdat haar Academy uitblinkt in kwaliteitsgerichte trainingen, die volledig aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen van de deelnemers en inspelen op de talenten van hun medewerkers. De jury is vooral onder de indruk van de invoering van trainingscontracten door Ricoh ‘aangezien deze de betrokkenheid en inzet van het middenmanagement zeer vergroten en de informele leermethodes tot een opmerkelijk hoog niveau brengen’.

De jaarlijkse IT Training Awards worden uitgereikt aan bedrijven of personen die een voorbeeld bij uitstek zijn voor de ICT-industrie en onder meer verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van hoge standaarden en het leveren van innovatieve projecten. Het Engelse Institute of IT Training heeft samen met HR/ Learning & Development directeuren en professoren van Engelse universiteiten verschillende selectieronden uitgevoerd om te bepalen wie voldeed aan de hoge standaarden en zich kon kwalificeren voor de award. Na twee zware selectieronden heeft de commissie bepaald dat de eerste plaats binnen de categorie ‘Training Department of the Year 2010’ toekomt aan de Academy van Ricoh Nederland.

Het IITT is gespecialiseerd in het controleren van de kwaliteit van interne opleidingsdepartementen bij IT-organisaties. Het instituut heeft de afgelopen jaren al 600 bedrijven geaccrediteerd en 6.000 leden gecertificeerd, waaronder IBM, HP en Atos Origin. Het IITT is door haar complete screening van organisaties en toepassing van objectieve beoordelingsinstrumenten uniek in Europa. Het IITT stelt zich tot doel organisaties aan te sturen op het verbeteren van processen, methodiek, inrichting, en visie van interne onderwijsdepartementen. Ricoh is sinds 2006 door het IITT geaccrediteerd en de oprichter van de Ricoh Academy Nederland, Christian Janssens, werd in 2007 door het instituut reeds bekroond met de ‘Training Manager of the Year ‘ Award. Ricoh is het eerste en enige bedrijf in Nederland dat dankzij de goede prestaties van haar Academy in drie jaar tijd tot twee maal toe de hoofdprijs uitgereikt kreeg.

Over Ricoh Nederland

Ricoh is leverancier van IT & documentmanagement oplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.ricoh.nl

Rate this post

Print Friendly