Enfocus pakt uit met innovatieve oplossingen op Ipex 2010. Een reeks van oplossingen ontworpen om grafische professionals te helpen slimmer te werken, in plaats van harder.

11 maart 2010 – Gent, België – Enfocus maakt bekend dat het zijn complete portfolio van nieuwe en bestaande oplossingen zal tonen op Ipex 2010, dat van 18 tot 25 mei plaatsvindt in Birmingham, Verenigd Koninkrijk. De stand van Enfocus zal zich bevinden in hal 12 (standnummer C150).

“Ipex is een belangrijke beurs voor de Europese grafische industrie,” zegt Fabian Prudhomme, Vice President van Enfocus, “en de ideale plek voor belangrijke productaankondigingen. Bezoekers aan onze stand zullen in elk geval niet teleurgesteld zijn. Ze zullen de laatste updates van onze populaire PitStop en Switch productlijnen kunnen bekijken en kennismaken met ons gloednieuwe product, dat zijn debuut maakt op de beurs.”

Het is altijd al de missie van Enfocus geweest om oplossingen te leveren die de kloof tussen automatiseringseilandjes overbruggen om zo de productie te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen. Hierbij lag de focus tot nu toe voornamelijk op drukkers en uitgevers. “Op Ipex,” zegt Prudhomme, “zul je zien dat we ons nu ook richten op de behoeften van creatieve professionals met oplossingen die ervoor zorgen dat de integriteit van bestanden in de hele productieketen gehandhaafd blijft.” Daarom lanceert Enfocus PitStop Connect, een gloednieuwe tool die op Ipex zijn debuut maakt. Deze tool stelt drukkers in staat Connectors te maken, die ze onder de naam van hun bedrijf kunnen aanbieden aan de ontwerpers/creatieve professionals. Deze Connectors zijn kleine desktoptools met specifieke specificaties voor het preflighten van PDF’s. Creatieve professionals kunnen deze op hun bureaublad plaatsen zonder software te moeten installeren.

Prudhomme legt uit dat Enfocus een sterke groeistrategie heeft voor 2010. Met zijn tools en oplossingen wil het bedrijf alle stakeholders in de grafische industrie in staat stellen de kosten te verlagen, fouten te voorkomen en tijd te besparen. De bedoeling is om alle grafische professionals te helpen slimmer te werken, in plaats van harder. “We zijn een vaste waarde in de grafische industrie en dat zullen we blijven”, zegt hij. “We zullen een leidende rol blijven spelen met PDF-, preflight- en automatiseringstools voor zowel drukkers als creatieve professionals. Het belangrijkste uitgangspunt van onze tools is automatisering van de workflow van onze klanten. Dit stelt hen in staat hun concurrentiepositie te verbeteren en tijd te besparen, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan hun klanten en de creatieve kant van hun werk.”

Om zijn groeistrategie optimaal te ondersteunen, werd het Enfocus R&D-team versterkt met een aantal nieuwe software engineers. Zij houden zich in de R&D-vestiging van het moederbedrijf EskoArtwork uitsluitend bezig met het ontwikkelen van verbeteringen en nieuwigheden voor Enfocus. “Dit stelt ons in staat onze producten sneller op de markt brengen”, voegt Prudhomme eraan toe. “Op deze manier kunnen de gebruikers van onze huidige Enfocus productfamilies PitStop en Switch van nog meer voordelen profiteren. Het zijn tijden vol uitdagingen. Onze aanwezigheid op Ipex is voor bedrijven die tijd en geld willen besparen in hun productieproces, een ideale gelegenheid om te ontdekken hoe wij hen kunnen helpen.”

Automatiseren, controleren en beschermen:

Tijdens Ipex, kunnen bezoekers tijdens demonstraties ontdekken hoe Enfocus blijft verrassen met innovatieve oplossingen voor de grafische industrie, opgebouwd rond drie thema’s:

‘Connecting’ ontwerpers, drukkers en uitgevers:

NIEUW! PitStop Connect: een tool die drukkers in staat stelt Connectors te maken, die ze onder de naam van hun bedrijf kunnen aanbieden aan hun klanten. Deze Connectors zijn kleine desktoptools met gerichte specificaties voor het preflighten van PDF’s. De Connector kan worden gebruikt door een onbeperkt aantal klanten en is gratis voor hen. PitStop Connect maakt het voor creatieve professionals een stuk gemakkelijker om perfecte PDF-bestanden te leveren aan drukkers/uitgevers. Om een drukklare bestand aan te leveren, hoeven ze het alleen maar naar de Connector te slepen. De Connector voert een preflight uit van het bestand en stuurt het daarna naar de drukker via FTP of Switch. PitStop Connect biedt drukkers en uitgevers de garantie dat de aangeleverde PDF’s perfect aan hun eisen voldoen.

Kwaliteitscontrole:

PitStop Pro 09: de onmisbare Adobe® Acrobat® plug-in voor professionele gebruikers in uitgeefomgevingen die PDF-bestanden moeten controleren en herstellen. Gewapend met een indrukwekkend arsenaal aan PDF-bewerkingstools kunnen gebruikers gemakkelijk op het allerlaatste moment correcties aanbrengen, of het nu gaat om wijzigingen aan afzonderlijke objecten of in heel het PDF-document. De tools in PitStop Pro zijn gericht op productieomgevingen en stellen gebruikers in staat het hoofd te bieden aan de problemen die ze ondervinden in hun specifieke workflows. De preflight engine in PitStop Pro controleert alle aspecten van PDF-bestanden en laat exact zien waar er problemen zijn. De ingebouwde Certified PDF technologie voorziet PDF-bestanden van een digitale handtekening, zodat gebruikers weten dat het bestand in orde is.

PitStop Server 09: applicatie voor preflights en automatische correcties voor grote PDF-workflows zonder toezicht. Deze oplossing is gebouwd op basis van de Enfocus preflight engine, die voldoet aan de industriestandaarden. PitStop Server 09 controleert alle aspecten van PDF-bestanden en detecteert ontbrekende of beschadigde fonts, verkeerde kleuren, objecten zonder afloop en nog veel meer. Vaak voorkomende problemen worden door PitStop Server 09 automatisch opgelost door bijvoorbeeld de kleuren van PDF-bestanden aan een bepaald uitvoerapparaat aan te passen of stempels, watermerken of achtergrondsjablonen toe te voegen. En via de Action List ondersteuning is zelfs nog meer geautomatiseerde functionaliteit beschikbaar. PitStop Server 09 is een echte servertoepassing en biedt ondersteuning voor gecontroleerde mappen. Met het oog op nauwere integratie kan de oplossing ook worden uitgevoerd via een command-line interface.

PitStop Extreme 08: stand-alone PDF-editor die werd ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen zelfs de meeste complexe PDF-bestanden snel en op uiterst efficiënte wijze te controleren en corrigeren. Elk onderdeel van de PitStop Extreme interface is ontworpen op maat van professionals met strakke deadlines. Hiermee kunnen ze in een handomdraai tekst wijzigen, een afbeelding bewerken of wisselen, paginavakken aanpassen, scheidingen toevoegen of converteren of gewoon elementen op de pagina verplaatsen of vergroten/verkleinen. De interface van PitStop Extreme valt op door zijn eenvoud en gebruiksgemak. PitStop Extreme bevat Enfocus’ toonaangevende preflighting engine en Certified PDF technologie om bewerkingsfouten te voorkomen en ervoor te zorgen dat de integriteit van het bestand gehandhaafd blijft.

Eenvoudige automatisering:

Switch 09: de Enfocus Switch familie van automatiseringssoftware omvat het instapproduct LightSwitch, het mainstream product FullSwitch en het geavanceerde product PowerSwitch. Switch zorgt ervoor dat opdrachten voorspelbaar worden verwerkt, zelfs in complexe workflows. Het stelt gebruikers onder andere in staat de prioriteit van opdrachten in te stellen, zodat dringende opdrachten eerst verwerkt worden. De nieuwste versie, die verkrijgbaar is sinds 2010, maart het nog een stuk gemakkelijker om workflows te creëren en bewerken. Switch 09 pakt ook uit met krachtigere tools voor grotere omgevingen en wordt geleverd met een volledig vernieuwde SwitchClient.

De initiële release van Switch 09 biedt de volgende nieuwe configurators:

– GMG Connect, dat kan worden gekoppeld aan Switch, zorgt ervoor dat de kleurbeheer- en proofingprocessen beter kunnen worden geautomatiseerd en centraal kunnen worden beheerd.

– ICS Remote Director, dat oplossingen biedt voor nauwkeurige softproofing.

– WoodWing Enterprise en Dutch Software Elvis, content publishing platform tools die integreren met Switch.

– Microsoft Word, dat gebruikers in staat stelt PDF-bestanden te maken.

Over Enfocus

Enfocus biedt modulaire en betaalbare tools waarmee een optimale orderkwaliteit kan worden gehandhaafd en de hele productieketen kan worden geautomatiseerd. De innovatieve oplossingen verbeteren de communicatie tussen ontwerpers en drukkers en verhogen tegelijkertijd de productiviteit en de voorspelbaarheid door routinetaken te automatiseren.

Een stapsgewijze implementatie zorgt voor een drastische stijging van de toegevoegde waarde, zonder dat de gebruikers worden verplicht hun manier van werken compleet te herzien. Het assortiment omvat bekende producten als Instant, PitStop en Switch.

Enfocus is een business unit van EskoArtwork. Het hoofdkantoor bevindt zich in Gent, België.

Over EskoArtwork

EskoArtwork is een wereldwijde leverancier en integrator van innovatieve oplossingen voor verpakkingsdrukwerk, handelsdrukwerk, sign en display afwerking en professionele uitgeverijen. De producten en diensten helpen klanten bij het verhogen van hun productiviteit en zorgen voor verkorte doorlooptijden en verlaagde kosten waardoor ze hun activiteiten kunnen uitbreiden.

EskoArtwork telt wereldwijd ongeveer 950 medewerkers. De wereldwijde verkoop- en supportorganisatie omvat Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Pacific en Japan, en wordt aangevuld met een netwerk van distributiepartners in meer dan 40 landen.

EskoArtwork heeft zijn hoofdkantoor in Gent, België en beschikt daarnaast over R&D- en productievestigingen in vijf Europese landen, de Verenigde Staten en in India. De totale omzet in 2009 bedroeg EUR 145 miljoen, met een EBITDA van EUR 23 miljoen.

Rate this post

Print Friendly