Amsterdam, 9 maart 2010 – Basware heeft haar Basware Connectivity-diensten uitgebreid met nieuwe e-procurement-functionaliteit. De Basware Connectivity dienst omvat het gehele purchase to pay proces – van catalogiseren en inkoop tot e-invoicing – en ondersteunt volledige integratie met de bestaande voorraad- en resource managementsystemen van een organisatie.

Basware Connectivity for Procurement verbetert de samenwerking tussen afnemer en leverancier met nieuwe mogelijkheden, zoals:

– Purchase Message Exchange:

o Integratie van elektronische orderonderhandelingen binnen het ecosysteem van afnemer en leverancier;

o Het terugdringen van fouten door handmatige orderverwerking en toegang tot een volledig inzichtelijk en toetsbaar proces.

– Catalogue Exchange:

o Ondersteunt het elektronisch aanleveren van leverancierscatalogi aan de inkoopomgeving van de afnemer, waardoor het aantal items in de catalogi sterk toeneemt;

o Supplier Self Service biedt de mogelijkheid om content 24/7 te uploaden;

o Ondersteunt de strikte handhaving van contractvoorwaarden en -prijzen.

Het uitwisselen van elektronische factuur- en inkoopberichten automatiseert foutgevoelige handmatige processen en verbetert zo de datanauwkeurigheid aanzienlijk. Basware Connectivity creëert digitale documenten in een inkoopsysteem en stuurt deze direct naar de factuurverwerking. Op die manier ontstaat volledige inzichtelijkheid in het proces, inclusief een audit-traject. Digitale transacties ondersteunen geautomatiseerd orderbeheer en automatische factuurverwerking én betaling, zonder handmatige tussenkomst. Door de inkoop- en factuurprocessen te digitaliseren, kunnen afnemers geplaatste bestellingen en binnengekomen facturen in 90% van de gevallen automatisch vergelijken.

“Door deze uitbreidingen is Basware Connectivity de eerste purchase to pay oplossing waarmee organisaties hun volledige inkoopproces naar een elektronische omgeving kunnen omzetten. Dit alles volledig geïntegreerd met bestaande voorraad- en financiële managementsystemen”, zegt Esa Tihilä, Senior Vice President bij Basware. “Elke transactie tussen systeem, intern of extern, zorgt voor vertraging en de kans op fouten. Door deze processen met Basware Connectivity te automatiseren, minimaliseren afnemers en leveranciers het aantal procesfouten. Bovendien zijn ze bij effectieve inzet in staat om de proceskosten te halveren.”

Leveranciers kunnen de orderafhandeling en factuurcycli via elektronische processen sterk verkorten. Dat leidt tot bovendien tot snellere betalingen en een betere cashflow. Verder kunnen zijn facturen samenstellen op basis van de bestelgegevens. Deze aanpak zorgt ervoor dat facturen correct zijn en maakt creditnota’s overbodig.

Over Basware

Met meer dan 1.500 klanten en 850.000 gebruikers en aanwezig in meer dan 50 landen is Basware een toonaangevende leider op het gebied van purchase to pay oplossingen.

Met Basware’s oplossingen besparen organisaties op inkoopkosten van goederen en diensten, waarbij ze een duidelijk beeld krijgen van en controle krijgen over het gehele uitgavenproces. Dit gebeurt door de automatisering van handmatige processen, sourcing, contract management, inkoopprocessen, samenwerkingen met leveranciers en factuurstromen.

Basware levert hiermee een toegevoegde waarde in de vorm van kostenbesparingen, controle, compliance en een hoge Return On Investment (ROI). De oplossingen worden (op locatie of als dienst) gedistribueerd en geïmplementeerd in Europa, de Verenigde Staten en Azië via Basware’s uitgebreide netwerk van aangesloten kantoren en zakelijke partners. Voor meer informatie: www.basware.com/nl


Rate this post

Print Friendly