BCT, één van de grootste spelers op de enterprise content management markt, is van 30 maart tot en met 1 april te vinden op de beurs Zorg & ICT in de Jaarbeurs (stand B045 in hal 1). BCT zal in haar stand de aandacht vestigen op de vele mogelijkheden van document management en workflow voor zorginstellingen. Bovendien kunnen beursbezoekers een persoonlijk referentiebezoek winnen. De prijswinnaar gaat op bezoek bij een zorginstelling in het zuiden van het land en krijgt daar van dichtbij te zien hoe hij zijn processen in goede banen kan leiden met behulp van het document management systeem Corsa van BCT. Om het nuttige met het aangename te verenigen mag de prijswinnaar op kosten van BCT ook genieten van een weekendje Bourgondisch Zuid-Limburg.

In de meeste zorginstellingen worden de primaire processen tegenwoordig al grotendeels met behulp van ICT ondersteund. De laatste tijd verschuift de aandacht steeds meer naar de automatisering van ondersteunende en administratieve processen. Daarbij kan ook het in eigen beheer ontwikkelde document management systeem Corsa van BCT goede diensten bewijzen. Corsa biedt uitgebreide functionaliteit voor document management en workflow management. Hiermee kunnen informatiestromen gedigitaliseerd, geclassificeerd, verwerkt en zodanig gearchiveerd worden, dat ze voor iedereen, die ermee moet werken, gemakkelijk toegankelijk zijn. BCT levert Corsa aan tal van Nederlandse gemeenten, waterschappen, politieorganisaties en onderwijsinstellingen, maar ook in de zorgsector kan een document management systeem tot aanzienlijke efficiencywinst en tijdsbesparing leiden.

BCT richt zich al sinds 2008 op de zorgsector. Het softwarebedrijf heeft een gespecialiseerd team opgezet voor advisering over, en implementatie van document management systemen in de zorg. Dit team heeft ruime ervaring met werkprocessen en ICT-toepassingen in de gezondheidssector en kan daardoor uitstekend meedenken over oplossingen op maat. Corsa wordt in de zorg bijvoorbeeld gebruikt voor de ondersteuning van procedures voor klachtafhandeling, de verwerking van opiaatformulieren en het automatiseren van toetsingen door medisch-ethische commissies. Ook bestaande oplossingen als automatische factuurverwerking en digitalisering van personeelsdossiers kunnen in de gezondheidszorg aanzienlijke efficiencyvoordelen opleveren.

De laatste jaren hebben verschillende academische ziekenhuizen en zorginstellingen het systeem van BCT aangeschaft. De oplossingen van BCT zijn bijvoorbeeld in gebruik bij diverse UMC’s, waaronder het Erasmus MC in Rotterdam, het UMC St. Radboud in Nijmegen en het AZM in Maastricht, verder bij het Atrium MC, de Nederlandse Zorgautoriteit, de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg, VieCuri, het Donorregister, een aantal GGD’s en andere zorginstellingen.

Rate this post

Print Friendly