Amsterdam, 2 maart 2010 – ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van eDiscovery en Information Management oplossingen, heeft aangekondigd dat zij een conferentie over de aanpak van eDiscoveries en onderzoeken zullen verzorgen op 1 april in het Sheraton Hotel op Schiphol Amsterdam. Tijdens deze conferentie zal ZyLAB met zowel gebruikers als deskundigen van onder andere de European Anti-Fraud Office (OLAF), Deloitte, Nyenrode, Nauta Dutilh en Hughes Hubbard & Reed uit New York discussiëren over onderwerpen die interessant zijn voor alle partijen die betrokken zijn bij fraude, (interne) onderzoeken en eDiscoveries. Dit evenement is leerzaam voor wetshandhavers, opsporingsdiensten, bedrijfsjuristen, compliance officers, toezichthouders en juridische professionals.

Professionals op het gebied van fraudebestrijding, veiligheid, orde en recht verzamelen en onderzoeken grote hoeveelheden statische, ongestructureerde informatie en monitoren inkomende en uitgaande communicatie. In het verleden kostte het onderzoeken van deze informatie veel tijd, doordat alle verzamelde papieren en elektronische informatie handmatig geanalyseerd en doorzocht moest worden. Een tijdrovende, inefficiënte en vaak onnauwkeurige manier van werken. Dus de vraag luidt: Hoe kunnen we dit proces automatiseren en versnellen?

Door de informatie explosie is het beheren en verzamelen van elektronisch verzamelde of opgeslagen informatie niet zo eenvoudig meer. De meeste onderzoekteams beschikken daarom over tools om specifieke informatie te vinden binnen alle verzamelde gegevens. Deze verschijnen vaak in verschillende talen en verschillende bestandsformaten: dozen vol met ordners, harde schijven met elektronische bestanden, e-mailberichten en bijlagen, wiretap transcripties, handgeschreven aantekeningen en nog veel meer.

Hoe komen opsporingsdiensten aan de informatie? Wat kunnen de redenen voor het aanleveren van informatie voor een onderzoek zijn en in hoeverre moet een organisatie deze zelf aanleveren? Waar moeten bedrijven die zakendoen in de US rekening mee houden? Hoe kunnen organisaties zich voorbereiden op (interne) onderzoeken?

Het evenement zal deze vragen en onderwerpen behandelen zoals:

  • Hoe innovatief is de rechtshandhaving en zijn de opspoorders als het draait om het opsporen van verdachte handelingen of personen
  • De manier waarop het Europese Anti Fraud Office (OLAF) grootschalige onderzoeken definieert, beheert en controleert;
  • De technologieën die wereldwijd worden gebruikt door onderzoeksteams en regelgevers;
  • Informatie die uit de gehele wereld afkomstig is: hoe moeten we omgaan met meertalige onderzoeken?

De volgende vooraanstaande deskundigen op het gebied van fraude en forensisch onderzoek, eDiscovery en Information Management zullen hun kennis delen:

  • Het Europees Bureau voor Fraudebestrijding (OLAF) Eric Yperman, Analysts Team Leader – Operational Intelligence;
  • Deloitte Enterprise Risk en Forensic & Dispute Services, Johan ten Houten, Manager Forensic Investigations;
  • Nyenrode Business University, Prof. Bob Hoogenboom, Forensic Business Studies;
  • Hughes Hubbard & Reed LLP, Jan J.H. Joosten, Partner, New York Office ;
  • Nauta Dutilh, Rob van der Hoeven, advocaat gespecialiseerd in fraude & witteboordencriminaliteit;
  • ZyLAB, Prof. Dr. Johannes C. Scholtes, Chief Strategy Officer.

Registratie

Voor meer informatie over the ZyLAB eDiscovery and Investigations Conference, of voor registratie, neem contact op met ZyLAB +31 (0) 20-7176538 of stuur een e-mail naar danny.schut @ zylab.com.

Rate this post

Print Friendly