Amsterdam, 2 maart 2010 – PFU Imaging Solutions Europe Limited, kondigt vandaag tijdens CeBIT 2010 de introductie aan van haar nieuwste model, de ScanSnap S1300. PFU is binnen Fujitsu verantwoordelijk voor documentscanners. De ScanSnap S1300 is een compacte scanoplossing voor zowel Windows- als Mac-besturingssystemen. De scanner creëert met één simpele druk op de knop PDF-bestanden aan de hand van dubbelzijdige, multi-pagina papieren documenten. De ScanSnap S1300 is geschikt voor zowel mobiel- als kantoorgebruik en heeft unieke imaging functies en krachtige meegeleverde scansoftware. De nieuwe ScanSnap is te bewonderen tijdens CeBIT op de stand van Fujitsu Technology Solutions GmbH in Hal 9, stand C60, en is tevens in een Apple-omgeving geïntegreerd bij het OS X Business Park in Hal 2, stand A20.

Licht en eenvoudig mobiel scannen

De ScanSnap S1300 meet slechts 284 x 99 x 77mm en is met een gewicht van 1,4kg handzaam, gemakkelijk en draagbaar. Het apparaat is geschikt voor het scannen van documenten in de meest gebruikelijke internationale papierformaten waaronder A4, A5, A6, B5 en B6, maar ook visitekaartjes, ansichtkaarten en brieven. Dit maakt de scanner de ideale kandidaat voor zowel scans op kantoor als onderweg.

De invoer van de S1300 kan continue tot 10 vellen verwerken. Daarnaast kan het apparaat 8 dubbelzijdige kleurenpagina’s per minuut scannen (om zodoende 16 documentkopieën te creëren, opgeslagen in één of meer PDF-bestanden), zowel in zwart/wit als kleur.

De one-touch functionaliteit, die papieren documenten converteert naar PDF-bestanden, garandeert consumenten en professionals een papierloze toekomst, door waardevolle papieren documenten elektronisch op te slaan. De ScanSnap S1300 is ook in staat om de papiergrootte te detecteren, corrigeert scheve papierinvoer en beeldoriëntatie, en verwijdert blanco pagina’s. Met als resultaat dat digitale documentkopieën visueel aantrekkelijk worden – precies zoals gebruikers willen.

Slimme functies

De ScanSnap S1300 is voorzien van een reeks slimme functies, die veel tijd besparen tijdens scantaken. De S1300 maakt eenvoudige en snelle PDF-generatie mogelijk via automatische instellingen en functies:

· Intelligent Indexing: haalt automatisch geaccentueerde woorden of delen uit documenten en converteert deze naar doorzoekbare trefwoorden, om het doorzoeken van uw PDF-bestanden eenvoudiger en sneller te maken

· Intelligent Automatic Colour Detection: maakt gebruik van geavanceerde grijswaardeverwerking om ervoor te zorgen dan zwart/witfoto’s en diagrammen in nog betere beeldkwaliteit worden gedigitaliseerd

· Intelligent Cropping*: stelt gebruikers in staat om eenvoudig gedigitaliseerde kopieën van artikelen uit kranten en tijdschriften ‘te knippen’ die met een markeerstift zijn aangegeven op het originele papieren document (*uitsluitend beschikbaar onder Windows besturingssysteem)

· Quick Menu-scherm: vereenvoudigt snel en flexibel gebruik. Gebruikers kunnen eenvoudig kiezen wat ze willen doen via het Quick Menu (Snelmenu), dat verschijnt na het scannen van een document

Compatibele scansoftware

De ScanSnap S1300 wordt geleverd inclusief krachtige scansoftware die naast het scannen additionele functies biedt. Met CardMinder voor Windows of Cardiris voor Mac OS kunnen gebruikers bijvoorbeeld grote aantallen visitekaartjes scannen en deze beheren in digitale visitekaartjeshouders, of deze exporteren naar applicaties zoals Outlook en Excel. De S1300 is uitgerust met ABBYY FineReader voor ScanSnap. Dit maakt rechtstreeks importeren van papieren documenten mogelijk naar Microsoft Office-applicaties zoals Word en Excel. In een Windows-omgeving maakt de ScanSnap S1300 moeiteloos verbinding met de Microsoft Office SharePoint Server.

De ScanSnap S1300 Deluxe is als extra uitgerust met Rack2-Filer V 5.0*. Deze software biedt een unieke nieuwe aanpak van persoonlijke bestandsbeheeroplossingen. Rack2-Filer laat gebruikers virtuele, met digitaal papier gevulde ringbanden samenstellen en deze ordenen in grafisch geanimeerde opslagrekken of kasten, net als bij echt papier. De nieuwe “Easy Flip” Technologie laat u het papier bijna voelen terwijl u virtueel door de map bladert. Speciaal ontwikkeld om te werken met de Fujitsu ScanSnap-scannerfamilie, zoals de nieuwe S1300, ordent Rack2-Filer oorspronkelijk digitale documenten samen met papieren documenten in één gecombineerde virtuele ruimte. Ook persoonlijke ‘organisatie’ voorkeuren en fysiek papier worden nu digitaal aangeboden door Rack2-Filer.

* De ScanSnap S1300 Deluxe en specifiek Rack2-Filer zijn uitsluitend beschikbaar voor Windows besturingssystemen. Rack2-Filer kan tevens worden aangeschaft als losstaand product.

Meervoudige stroomaansluitingen

De ScanSnap S1300 is te gebruiken via netstroomvoeding. Bij afwezigheid van een stopcontact kan de scanner van stroom worden voorzien via de USB-aansluiting, door hem eenvoudigweg aan te sluiten op een PC. Dit maakt mobiel scannen van papieren documenten, ontvangstbewijzen, facturen en visitekaartjes realiteit..

Klaus Schulz, Manager Product Marketing EMEA bij PFU Imaging Solutions merkt op; “Voortbouwend op het succes van de bestaande ScanSnap-reeks, levert de S1300 uitstekende diensten aan elke zakelijke of thuisgebruiker die documenten wil scannen in Mac- of Windows-omgevingen – of beide. Naast z’n compacte formaat, one-touch interface en het feit dat de scanner van stroom kan worden voorzien via een USB-poort, is de S1300 een veelzijdige, mobiele scanner die hoogwaardige scans aflevert op kantoor, thuis of onderweg.”


Beschikbaarheid

De ScanSnap S1300 heeft een netto winkeladviesprijs van €259. De ScanSnap S1300 Deluxe heeft een netto winkeladviesprijs van €329. Beide scannerpakketten zijn in alle EMEA-markten beschikbaar. Voor nadere informatie over PFU’s scanners en diensten verwijzen wij u graag naar http://www.fujitsu.com/emea/products/

Rate this post

Print Friendly