LA HULPE, BELGIË, 18 februari—Het Zwitserse Photomec Elgg stroomlijnt zijn infrastructuur en verhoogt de snelheid en nauwkeurigheid van zijn productie door te investeren in technologie van KODAK. Het bedrijf vertrouwt nu op KODAK Oplossingen voor zijn prepressworkflow, met het KODAK INSITE Prepress Portal Systeem als cruciale component.

Zo’n 80 % van zijn inkomsten haalt Photomec Elgg uit leveringen aan verpakkingsdrukkerijen (flexo en offset). De resterende 20 % komt voornamelijk van offsetdrukkerijen. Het bedrijf levert ook heel wat maatwerk, zoals testformulieren en drukplaten die ze produceren op vraag van drukpersproducenten voor interne tests, klantendemonstraties en apparaatgoedkeuringen.

CTP-service met KODAK-technologie voor offset- en flexodruk

In 2001 verhuisde Photomec Elgg naar nieuwe gebouwen in de Zwitserse stad Winterthur. Tegelijkertijd maakte het bedrijf de overstap van fotomechanische offsetdruk naar CTP met de KODAK TRENDSETTER 800 QUANTUM Plaatbelichter. Het thermische 8-pagina CTP-systeem doet het nog steeds uitstekend. Het levert standaarddrukvormen en vormt de CTP-back-up voor verschillende vellenoffsetdrukkerijen.

In april 2009 investeerde Photomec Elgg in een KODAK THERMOFLEX Mid II Plaatbelichter voor belichting van LAMS flexodrukplaten. Daarmee breidde het bedrijf zijn activiteiten uit naar drukvormproductie voor flexodruk. De beslissing om het KODAK Systeem te implementeren kwam er naar aanleiding van strengere kwaliteitseisen van een grote klant. “De uitdaging bestond erin over te schakelen naar meerkleurige zeefdruk, met vijf kleuren plus ondoorzichtig wit voor het bedrukken van broodzakken, die deels uit papier en deels uit doorzichtige folie bestaan, maar ook voor het drukken van ontwerpen op andere materialen”, verklaart Heinz Kellenberger, Managing Director van Photomec Elgg. “Het was het geschikte moment voor flexo-CTP. Het betekende dat we ook konden profiteren van drukblokproductie voor het drukken van labels.”

Voor verpakkingsdrukwerk ontvangt Photomec typisch eenmalige pdf’s ter verwerking. De volgende stappen omvatten het aanpassen van de verpakking – in functie van de stansvorm en de lijmstrookzones – en het converteren van de kleuren naar de effectieve proceskleuren voor het drukproces; het instellen van overfill-instellingen, het toepassen van de secundaire witte kleur of het creëren van vormen voor afwerking op maat of inline afwerking met folie.

Photomec Elgg belicht flexoplaten in dikten van 1,14 en 2,84 mm op de ThermoFlex Mid II Plaatbelichter, die geschikt is voor formaten tot 1016 x 1200 mm. Het bedrijf gebruikt platen van 900 x 1200 mm en zorgt voor een optimale benutting van dat formaat door het verzamelen van geripte data van verschillende kleurseparaties voor één of meerdere jobs die met dezelfde plaatdikte worden geproduceerd. Daarvoor gebruiken ze de TIFF assembler van de KODAK TIFF Front End Software.

Prepressworkflow met internetverbinding

“We hebben ondertussen aanzienlijk wat KODAK Digitale Technologie in huis”, aldus Kellenberger. “Het aantal bronnen verminderen doet alles veel vlotter verlopen. Daarom is het logisch om het KODAK PRINERGY Workflowsysteem alle uitvoerprocessen te laten beheren.”

De productieworkflow is verbonden met het internet via het KODAK INSITE Prepress Portal Systeem. Dat gebruikt Photomec Elgg om zijn klanten online toegang te verlenen tot het productieproces. Het systeem biedt klanten de mogelijkheid om data op elk gewenst moment van overal via een internetverbinding te uploaden. Het webportaal is ideaal om efficiënte workflows te creëren voor klanten die in andere landen gevestigd zijn.

Het KODAK Smart Review Systeem is van onschatbare waarde gebleken voor het nakijken van individuele bestanden of volledige drukvormen, en heeft de snelheid en nauwkeurigheid van het productieproces aanzienlijk verhoogd.

Rate this post

Print Friendly