Veel documenten in het kantoor worden geprint en vervolgens slechts heel kort gebruikt door de gebruiker en vervolgens weggegooid. Een Japans bedrijf heeft een technologie ontwikkelt waarbij het afdrukmateriaal opnieuw kan worden gebruikt.

De PrePeat printer, is een nieuwe printer en afdrukmateriaal van de firma Sanwa Newtec. Je kunt een pagina printen, wissen en steeds opnieuw gebruiken. Ze maken gebruiken van een speciaal soort papier, gemaakt van PET plastic. Het papier kan 1.000 keer worden hergebruikt.

The new process makes use of special paper made from PET plastic. Het papier is bovendien waterproof en kreukbestendig. De printer gebruikt geen inkjet of laser technology, maar een thermische techniek. Deze thermische kop kan een pagina wissen en printen.

Het eerste model, de PrePeat SRP-3100, is alleen beschikbaar voor Windows. In de printer kunnen 20 vellen en heeft alleen een parallele poort waardoor hij niet geschikt is voor laptops die alleen een USB of netwerk aansluiting hebbenDe snelheid van de printer is niet duidelijk.

Het idee van hergebruik, zeker voor tijdelijke documenten is goed. Het product, momenteel aleen beschikbaar in Japan, kost 5.600 dollar en het papier 3 dollar. Dit betekent een stevige investering vooraf en een velletje niet herbruiken wordt een doodzonde.

Geef jou mening op de Docufacts LinkedIn groep

Rate this post

Print Friendly